Yeni muhabbet kuşuyla ilgili sorular

Hypnoss53

Decapat
Katılım
10 Ocak 2022
Mesajlar
112
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1- Geldiği günden beri mineral bloktan nadiren iniyor, keyfine göre yem yemek için vs. bunun nedeni nedir? Tünekte olsun istiyorum.
2- Genelde sabahları çıkmak için tabana inip sağa sola durmadan koşuyor ve olduğu yerde uzun süre kanat çırpıyor bir iki kere çıkardım sert olmasa da etrafa çarpıyor arada. Bu salma konusunda nasıl bir yol izlemem gerek öyle çıkmak için can attığı zamanlar tutasım gelmiyor ama kendine zarar vermesini de istemiyorum.
3- Bugün fark ettim arada çok kısık şekilde hapşırıyormuş gibi ses çıkarıyor ama ürkmesi veya kabarması vs. yok, iştahı ve hareketleri gayet yerinde. Sadece ses çıkarıyor bunun nedeni ne olabilir?
4- Ne kadar elimden yem yese de kafes telleri arasından ve kafes içinden yanaklarını bayıla bayıla sevdirse de parmağıma dal darı olmadığı sürece gelmiyor. Korkmamasına rağmen böyle olmasının nedeni ne olabilir ve nasıl alıştırabilirim?
5- Akıllı yemlik kullanıyorum ama içime sinmiyor, bir süre sonra yiyemiyormuş gibi geliyor. Ne tür bir yemlik kullanmamı önerirsiniz?

Hepsinin cevabına ulaşmak benim için çok kıymetli sahipleneli bugün 4. gün ve ilk kuşum olduğu için tecrübem yok. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Ortama henüz alışamadığı için bu dönemlerde çekingen olması normal, ona biraz zaman tanımanız lazım yavaş yavaş ortama alıştığı zaman göreceksiniz ki aşağı iner.
2-) Kafes içerisinde ortama alışması için kendisine 2-3 hafta tanıyın ondan sonra dışarı çıkarın, bu süreçte de kafesinin yanına gidip kendisiyle konuşmayı deneyin ve ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş kafes içerisinde parmağa almaya çalışın. Ortama henüz alışık olmadığı için çarpıp düşmesi normal fakat, dikkati elden bırakmamak gerek çünkü bunlar çok narin hayvanlar o yüzden ortama alışana kadar dışarı çıkarmayın.
3-) Dediğiniz gibi hapşırıyor olabilir, yemlikte biriken tozlar da bu hapşırmayı yapabilir veya dal darı veriyorsanız onun tozları da olabilir, o yüzden o konuda endişeniz olmasın fakat yine de tedbiri elden bırakmayın, dışkısını kontrol edin eğer ishal vs. gibi bir durumla karşılaşırsanız derhal veterinere götürün.
4-) Bu süreçte onu yavaş yavaş alıştıracaksınız, dal darıyla güveninizi tam kazandığı zaman yavaş yavaş kafes içerisinde parmağa almaya çalışın.
5-) Akıllı yemlik hem kuş hem de sizin açınızdan bir kolaylık oluşturur aslında, sürekli yemliği boşaltıp temizlemek yerine direkt yemi koyduktan sonra alttaki çöp dolana kadar kullanırsınız. Yine de içinizde bir şüphe varsa normal yemlik kullanabilirsiniz.
 
1-) ortama henüz alışamadığı için bu dönemlerde çekingen olması normal, ona biraz zaman tanımanız lazım yavaş yavaş ortama alıştığı zaman göreceksiniz ki aşağı iner.
2-) kafes içerisinde ortama alışması için kendisine 2-3 hafta tanıyın ondan sonra dışarı çıkarın, bu süreçte de kafesinin yanına gidip kendisiyle konuşmayı deneyin ve ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş kafes içerisinde parmağa almaya çalışın. Ortama henüz alışık olmadığı için çarpıp düşmesi normal fakat, dikkati elden bırakmamak gerek çünkü bunlar çok narin hayvanlar o yüzden ortama alışana kadar dışarı çıkarmayın.
3-) dediğiniz gibi hapşırıyor olabilir, yemlikte biriken tozlar da bu hapşırmayı yapabilir veya dal darı veriyorsanız onun tozları da olabilir, o yüzden o konuda endişeniz olmasın fakat yine de tedbiri elden bırakmayın, dışkısını kontrol edin eğer ishal vs. gibi bir durumla karşılaşırsanız derhal veterinere götürün.
4-) bu süreçte onu yavaş yavaş alıştıracaksınız, dal darıyla güveninizi tam kazandığı zaman yavaş yavaş kafes içerisinde parmağa almaya çalışın.
5-) akıllı yemlik hem kuş hem de sizin açınızdan bir kolaylık oluşturur aslında, sürekli yemliği boşaltıp temizlemek yerine direktyemi koyduktan sonra alttaki çöp dolana kadar kullanırsınız. Yine de içinizde bir şüphe varsa normal yemlik kullanabilirsiniz.

Önerileriniz için çok teşekkürler. Eğer anlıyorsanız dışkısının fotoğrafını bıraktım.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Görsel 2023-06-09 saat 21.20.11.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-06-09 saat 21.20.11.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 14
Dışkısı gayet iyi bir sorun yok, hapşırmasının sebebi muhtemelen tozdan dolayıdır. (eğer tozlu bir yerde kalıyorsa)

Anladım teşekkürler. Ayrıca çok nadir ötüyor birkaç kez o da. Alıştıkça bu durum değişir mi yoksa özel olarak yapmam gereken bir şey var mı önerilmiyor diye kuş sesi dinletmiyorum.
 
Anladım teşekkürler. Ayrıca çok nadir ötüyor birkaç kez o da. Alıştıkça bu durum değişir mi yoksa özel olarak yapmam gereken bir şey var mı önerilmiyor diye kuş sesi dinletmiyorum.
Henüz ortama tam alışık olmadığı için çekingen ve yanında bir kuş arkadaşı yok, o yüzden ilk zamanlarda ötmemesi gayet normal. Belirli zaman aralıklarında yanına gidip onla kısık sesle konuşup belirli kelimeleri tekrar edin. (babacık, cicikuş, aşkım vs.)
 
Henüz ortama tam alışık olmadığı için çekingen ve yanında bir kuş arkadaşı yok, o yüzden ilk zamanlarda ötmemesi gayet normal. Belirli zaman aralıklarında yanına gidip onunla kısık sesle konuşup belirli kelimeleri tekrar edin. (babacık, cicikuş, aşkım vs.)

Tamamdır çok teşekkürler.

Henüz ortama tam alışık olmadığı için çekingen ve yanında bir kuş arkadaşı yok, o yüzden ilk zamanlarda ötmemesi gayet normal. Belirli zaman aralıklarında yanına gidip onunla kısık sesle konuşup belirli kelimeleri tekrar edin. (babacık, cicikuş, aşkım vs.)

Hocam peki odayı nasıl havalandırmam gerek mümkün olduğunca cereyanda bırakmamaya çalışıyorum genelde kapı açık oluyor pencereyi çok nadir açıyorum ama pencere açıkken dışarı çıkarmam daha mı doğru olur veya çıkarırsam strese girebilir mi?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı