Yeni Nesil APU Sistem Toplama

Melik Buğra

Hectopat
Haziran ayının başı gibi sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemimdeki bileşenleri aşağıdaki gibi topladım, henüz alışverişi gerçekleştirmedim ama son adım olarak sizlerin de fikrini almak istedim;
  • Anakart: Gigabyte B45M S2H
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz (Şu anlık tek slot kullanacağım ileride bir 8 daha takacağım anakartta 2 slot olduğu için.)
  • SSD: Adata SU650 240GB
  • Monitör: Asus VP228QG (Aslında Samsung CF396 düşünmüştüm lakin Samsung monitörde DP Port olmaması ve oyun için genellikle TN Panel önerilmesi üzerine seçimimi Asustan yana kullandım. DP Portu FreeSync ile G-Sync özelliğini kullanabilmek için istiyorum.)
  • PSU: Corsair Vs650 80+ 650W
  • Kasa: Aklımda Dark R30 var lakin şu an piyasada bulamadığım için daha kasa almayı düşünmüyorum, önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.
  • İşlemci (iGPU): 3. Nesil Ryzen ile bir APU sistem istediğim için işlemciyi bekleyeceğim fakat diğer parçaları yarın sipariş etmeyi düşünüyorum.
Aklımdaki sistem bu şekilde, tavsiye, öneri veya destekte bulunursanız sevinirim. Ayrıca elimden geldiğince ileriye dönük ve ileri ki zamanda güçlü bir ekran kartı takabilmem için bazı parçalar abartılı.
(Bütçe kısık olduğu için parçaları bu şekilde seçtim, fiyatı bu aralıklarda olan ve değiştirmemi tavsiye ettiğiniz parçaları yazarsanız sevinirim, fazlasına gücüm pek olanak sağlamıyor.)

Apu sistemde tek kanal ram kullanırsan performansın çok düşük olur 4 ram slotlu bir anakart tercih et 2x4 8gb yüksek frekans ram kullan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı