Melik Buğra
Hectopat
Haziran ayının başı gibi sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemimdeki bileşenleri aşağıdaki gibi topladım, henüz alışverişi gerçekleştirmedim ama son adım olarak sizlerin de fikrini almak istedim;
(Bütçe kısık olduğu için parçaları bu şekilde seçtim, fiyatı bu aralıklarda olan ve değiştirmemi tavsiye ettiğiniz parçaları yazarsanız sevinirim, fazlasına gücüm pek olanak sağlamıyor.)
- Anakart: Gigabyte B45M S2H
- RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz (Şu anlık tek slot kullanacağım ileride bir 8 daha takacağım anakartta 2 slot olduğu için.)
- SSD: Adata SU650 240GB
- Monitör: Asus VP228QG (Aslında Samsung CF396 düşünmüştüm lakin Samsung monitörde DP Port olmaması ve oyun için genellikle TN Panel önerilmesi üzerine seçimimi Asustan yana kullandım. DP Portu FreeSync ile G-Sync özelliğini kullanabilmek için istiyorum.)
- PSU: Corsair Vs650 80+ 650W
- Kasa: Aklımda Dark R30 var lakin şu an piyasada bulamadığım için daha kasa almayı düşünmüyorum, önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.
- İşlemci (iGPU): 3. Nesil Ryzen ile bir APU sistem istediğim için işlemciyi bekleyeceğim fakat diğer parçaları yarın sipariş etmeyi düşünüyorum.
(Bütçe kısık olduğu için parçaları bu şekilde seçtim, fiyatı bu aralıklarda olan ve değiştirmemi tavsiye ettiğiniz parçaları yazarsanız sevinirim, fazlasına gücüm pek olanak sağlamıyor.)