Yeni nesil HDD ile performans artışı olur mu?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar HDD'yi değiştiriyorum. Fakat merak ettiğim bir şey var. Şimdi bu epey eski bir HDD şuan bende ki 8 yıllık. Dolayısıyla da yavaş ve zaten 200 GB. Şimdi ben 500 GB SATA 3 bir HDD'ye geçince biraz hız farkı yaşar mıyım? Biliyorum gerçek hızın SSD'de olduğunu ama maalesef durumumuz yok. ^^ Bu arada bu iyidir dediğiniz 150-175 TL maksimum bir HDD öneriniz var mı?

8 yıl eski ise bir fark mutlaka olacaktır. Zira geçen süre zarfında plaka başına kaydedilebilen veri miktarı arttı. Bu bağlamda eskiden 200 GB bir disk 3 plaka iken mesela, artık tek plakada 500 GB depolanabiliyor. Bu da sabit diskin verilere daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Aslında sabit disk kapasitesini artıran da bu: bir plakaya kaydedilebilen veri miktarı. Bu konuda rekor Seagate'in idi sanırım.

Kısacası kesinlikle performans fark edecektir.

SEAGATE Barracuda ST2000DM001 3.5" 2TB Sata3 6Gb/s Disk - Ürün Kategorileri
Ben bu ürünü sirapiş verdim. Yarın elime ulaşacaktır. İnceleme ve testler yapacağım. Eğer tatmin edici düzeyde olursa sen de alırsın veya 1 TB olan modeli tercih edersin.

Birçok kişi de WD öneriyor. Aslında ben de kararsız kaldım ama 2 TB Seagate ile bu ürün eşdeğer fiyata sahip olduğu için bunu tercih etmedim.
WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX) 3.5" 1TB SATA 6 Gb/s SATA Disk - Ürün Kategorileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…