Yeni nesil HDD ile performans artışı olur mu?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar HDD'yi değiştiriyorum. Fakat merak ettiğim bir şey var. Şimdi bu epey eski bir HDD şuan bende ki 8 yıllık. Dolayısıyla da yavaş ve zaten 200 GB. Şimdi ben 500 GB SATA 3 bir HDD'ye geçince biraz hız farkı yaşar mıyım? Biliyorum gerçek hızın SSD'de olduğunu ama maalesef durumumuz yok. ^^ Bu arada bu iyidir dediğiniz 150-175 TL maksimum bir HDD öneriniz var mı?

8 yıl eski ise bir fark mutlaka olacaktır. Zira geçen süre zarfında plaka başına kaydedilebilen veri miktarı arttı. Bu bağlamda eskiden 200 GB bir disk 3 plaka iken mesela, artık tek plakada 500 GB depolanabiliyor. Bu da sabit diskin verilere daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Aslında sabit disk kapasitesini artıran da bu: bir plakaya kaydedilebilen veri miktarı. Bu konuda rekor Seagate'in idi sanırım.

Kısacası kesinlikle performans fark edecektir.

SEAGATE Barracuda ST2000DM001 3.5" 2TB Sata3 6Gb/s Disk - Ürün Kategorileri
Ben bu ürünü sirapiş verdim. Yarın elime ulaşacaktır. İnceleme ve testler yapacağım. Eğer tatmin edici düzeyde olursa sen de alırsın veya 1 TB olan modeli tercih edersin. ;)

Birçok kişi de WD öneriyor. Aslında ben de kararsız kaldım ama 2 TB Seagate ile bu ürün eşdeğer fiyata sahip olduğu için bunu tercih etmedim.
WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX) 3.5" 1TB SATA 6 Gb/s SATA Disk - Ürün Kategorileri

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı