Yeni Nesil İ5 Satışa Çıktı

Ürün çıkalı 2 gün oldu daha diğer modeller çıkmadı hemen ürünü öldürdünüz gömdünüz.

Ekran kartı ne kadar güçlü olursa ve grafikleri ne kadar düşürürsen işlemciye o kadar ihtiyaç duyuluyor. Yani 2080 Ti ile 1080P'de test yapınca belki günlük hayatta karşılaşmayacağımız sonuçlar görebiliriz ama bu işlemcilerin farklarını görmek için iyi bir taktik. Tam olarak bu bundan 20 FPS fazla verir diyemesekte bu bundan daha iyi diyebiliyorsunuz.

Ürün çıkalı 2 gün oldu daha diğer modeller çıkmadı hemen ürünü öldürdünüz gömdünüz.
2500 TL çıkarsa normal. O işlemci hayatta 2500 TL etmez. Zaten soğutucusu da yok. Aşağı yukarı 800-1000 TL soğutucu masrafı da çıkacak. Kusura bakmasın o paraya 3900X alırım. 24 threadle ikiye katlarım onu. Performansı iyi fiyatı çok kötü.

Mevlana böyle dönmedi.

Pardon da siz beni fanboy falan sandınız galiba ben Intel'in iyi iş çıkardığını söylüyorum burada ama galiba AMD fanboyuna denk geldim. Intel 9. nesil i9 9900K dışında çöptü ama bu nesil multi Core performansını iyi arttırdılar. Thread sayısını arttırdılar ve bir soketi iki nesil kullanacaklarını açıkladılar bence bunlar burnu havada Intel için iyi gelişmeler.
@stevesm1221 komik olan ne merak ettim

9900K asıl çöptü hocam. 3700X'i bile geçmiyordu çoğu sentetik testte.

9900K asıl çöptü hocam. 3700X'i bile geçmiyordu çoğu sentetik testte.

Konu o değil. Konu dersini iyi almış olan bir markayı tebrik edince fan boyu oluyoruz eleştirince de mevlana gibi dönmüş oluyoruz. Anlayamadım ne yapmam gerektiğini.

Çoklu çekirdeğe ihtiyaç duyulan workstation base alanında evet ikiye katlarsın dostum ama oyunda öyle bir şansı yok. Ayrıca o işlemci 2500 TL olmamalı zaten, rekabet kulvarına geri dönebilmesi için en azından KF modelinin 1500-2000 TL bandında gelmesi lazım ülkemize. Soğutucu olayına da bir çözüm geliştiremedi şu Intel, artık bilerek mi yapmıyor orasını bilemeyeceğim, nereye kadar gidecek şu inatçılığı anlayamadım ki ben. Özellikle de karşısında AMD gibi dişli bir rakip varken en iyi şekilde kullanıcısını memnun etmesi gerekiyor, bunun da mı farkında değil? Son zamanlar gerçekten sinir bozucu politikalar izlemeyi devam ettirdi, ama bakalım bunun sonu nereye varacak ?

Intel normalde de zaten 1 soketi 2 nesilde kullanıyordu. 1155 soket 2. ve 3. nesilde kullanıldı mesela. Ya da 1150 soket 4. ve 5. nesilde kullanıldı. Aynı şekilde 1151 V1 de 6. ve 7. nesilde kullanıldı. Sadece 1 soket sadece 1 mikromimariyi destekledi bugüne kadar. Mesela Ivy Bridge, Sandy Bridge'in yenilenmiş haliydi. Fakat bu sefer Rocket Lake farklı bir mikromimariyi kullanabilir, ona rağmen 1200 soket ile uyumlu olmaya devam edecek. Ondan sonra 1700 sokete geçilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…