Yeni Nesil İ5 Satışa Çıktı

Söylediğiniz işlemci oyun için tercih edilecek bir işlemci değil. Render alırken de 3950X'i geçebilir mi? Sürekli Intel kullanmış biri olarak arkadaşıma 1400 AF işlemcili sistem topladım. 3 nesil boyunca soket değiştirmeyen firma ile her nesil ayrı soket getiren firma bir olabilir mi? Tekli çekirdek konusunda evet Intel az farkla önde yer alıyor oyunlarda da daha fazla performans vermesinin temel sebebi bu. Fakat yeni nesil oyunların çoklu çekirdek kullanım miktarları da giderek artıyor. Benim için geç çıkmış bir Ryzen 5 3600X'ten çok bir farkı yok açıkcası. Hala 14nm çip üretiminde ısrar etmesinin nedenini de tekli çekirdek performansından taviz vermek istememesine bağlıyorum ben. Ne zaman 7nm üretim bandında tekli çekirdekte 4.1 taban değerlere çıkıp uygun fiyattan satarlar o zaman AMD ile yarışacak kıvama gelirler.

3600'ün rakibi 10400F'dir. 10600K neredeyse 3700X ayarında.

Render konusunda kesinlikle haklısınız. Zaten konu render ise 3950X ile bir tek 10900K'yı karşılaştırırım ki onun bile önündedir.

Litografiye takılmayın derim. Intel'in 10 NM'si, TMSC'nin 7NM'sinden daha yoğun. Performans artışında da IPC arttıkça IPC'yi aynı derecede artırmak zordur. Bunu en iyi Intel bilir. AMD'de de eskisi gibi IPC artışı göremeyeceğiz.

Z490 anakartları yeni 11. nesil Intel'i de destekleyecek. 11. nesilde iyi bir IPC artışı olacak. Yani ileride upgrade etmek isteyen için de iyi olur.

AMD kötü değil elbet ama oyunlarda Intel önde.

Çok güzel bir işlemci 3950x ile aynı performansı veriyor hemde çok daha ucuz. İntel bu sefer iyi yaptı.
AMD de karşı hamle yapacak gibi görünüyor. Yani rekabet her zaman olduğu gibi bize yaradı.

Oyunlarda intel daha fazla akar. 10600k anakart ile birlikte yaklaşık 4000 Tl. Yeni sistem toplayan bütçesi olan arkadaşlar düşünebilir. 9600k ya göre daha performanslı önbelleği 12 mb. 6 ya 12 ayrıca. Bende 9600 kf var. 10.nesile geçmeye değmez. Ama yeni sistem toplayanlar için iyi.

Oyunlarda intel daha fazla akar. 10600k anakart ile birlikte yaklaşık 4000 Tl. Yeni sistem toplayan bütçesi olan arkadaşlar düşünebilir. 9600k ya göre daha performanslı önbelleği 12 mb. 6 ya 12 ayrıca. Bende 9600 kf var. 10.nesile geçmeye değmez. Ama yeni sistem toplayanlar için iyi.

10600KF'de HT desteği mevcut, aşırı CPU Intensive odaklı uygulama ve oyunlarda OC yapmadan bile RTX 2070 Super gibi top-tier seviyesi ekran kartlarını 1080p çözünürlüklerde zorlanmadan rahatlıkla besleyebilir. 9600KF bu durumu sağlam bir hız aşırtma ile kompanse edebilir ancak, dediğiniz gibi yeni Intel makine toplayacak kullanıcılar 10. veya 11. nesil tercihinde bulunabilirler.

AMD'nin sizce durmadan her 2-3 nesilde bir, IPC oranını minimum %17-20 gibi ciddi seviyelerde artıracağını düşünüyor musunuz? Benim bu konuda kaynağım yok ama realitede uygulanabilirlik açısından mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

AMD'nin sizce durmadan her 2-3 nesilde bir, IPC oranını minimum %17-20 gibi ciddi seviyelerde artıracağını düşünüyor musunuz? Benim bu konuda kaynağım yok ama realitede uygulanabilirlik açısından mantıklı gelmiyor bana açıkçası.
AnandTech ve Techpowerup gibi yerlerde tam tersi konuşuluyordu. Çok kesin konuşmuş arkadaş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı