Evet ekran kartlı modeli.
5600G içerisinde dahili ekran kartı da bulunduran bir model.5600G ne oluyor acaba? Ekran kartlı olan bir model mi? Aslında biraz araştırdım da 5 5600 sanki daha mantıklı. Bir de biraz araştırdım i5 11400F de çok önerilmiş sence hangisi iyi? Fiyatları aşağı yukarı aynı bu arada.
Harici ekran kartlı modeli satıp 5600G almak mantıklı değil mi hocam sizce de?Harici kart var
5600G içerisinde dahili ekran kartı da bulunduran bir model.
11400F önermem.
Harici ekran kartlı modeli satıp 5600G almak mantıklı değil mi hocam sizce de?
Hocam dediğim gibi yeni nesil ile alakalı bilgim yok fakat 1 saat araştırdım sadece B450 alınmaya değecek anakart değil onu gördüm. PCI 4.0 bile desteklemiyor. Yani para vereceğim sonuçta neden 4.0 destekli olmasın ki. Yarın öbür gün bir şey olur bunun için komple işlemci ve anakart değiştirmek zorunda kalırım hiç gerek yok. Almışken bir kere alayım diyorum.
5600G ne oluyor acaba? Ekran kartlı olan bir model mi? Aslında biraz araştırdım da 5 5600 sanki daha mantıklı. Bir de biraz araştırdım i5 11400F de çok önerilmiş sence hangisi iyi? Fiyatları aşağı yukarı aynı bu arada.
Hocam a serisi chipsetler giriş seviyesi falan olmuyor mu? B450 - B550 konuşuyoruz çünkü bu anakartlara göre düşük değil mi? Yani model olarak a çok düşük geliyor bana göre. Bir de i5 11400F de çok öneriliyor. Ryzen 5 5600 ile arasında fark var mı? Ben bu sistem ile oyun oynayacağım çünkü render gibi işlemler yapmayacağım. Hangisini almam iyi olur?
Kral, 7 bine zaten giriş seviyesi sistem toplarsın fazla beklentin olmasın. Oyun oynayacaksan i3 12100F ve GTX 1050 Ti güzel ikili. İ2 12100F in RTX 3060 kadar yolu var.
En kötü B450 olmaktansa ortalama A520 almayı ben tercih ederdim. Intel tarafında ise hangi anakrtı kullandığının pek bir önemi yok. İki nesil sonra zaten ölü soket.
Hocam bu zaman da 1050 Ti de alınmaz ki artık. Ayrıca fiyat farklarını da kontrol ediyorum Ryzen 5 5600 alsam her türlü daha iyi hem performans yönünden hem de fiyat yönünden. Şu an işlemciyi en ucuz Hepsiburada'da buldum satıcısı da Hepsiburada. Normalde şu ana kadar en ucuz incehesaptı aslında bir de HB'ye bakayım dedim burada daha ucuz. Nereden ucuza yakalarsam o kadar iyi benim için. Yalan yok hiç Intel sistem kullanmadım bu zamana kadar i5 11400F de gözüme takıldı fiyatı da düşük olduğu için cazip geldi ama R5 5600 her türlü daha iyi olduğunu falan yazmışlar 50 tane konu gezdim şimdi bu yüzden yine gelenek bozulmayacak AMD ile devam edeceğim büyük ihtimal. Yani tam karar vermedim ama şimdilik R5 5600 alacağım gibi duruyor. Tabii ben alana kadar fiyatlar ne olur bilmiyorum. Belki Intel'in 5600'dan bir tık daha iyi işlemcisini yakalarım biraz daha ucuza o zaman Intel alabilirim bilmiyorum. Ben almışken bir kere alayım diyenlerdenim. Yani 2 sene sonra ölecek soket için de pek para vermek istemiyorum işin doğrusu. Intel'in de bu kötü yönü var işte. Her işlemci de yeni soket çıkartıyor AMD gibi yapmıyor her seferin de anakart değiştirmek zorunda kalıyorsun. Bu yüzden AMD bir tık daha iyi benim için. Önerilerin için de teşekkür ederim bu arada. Ben yine başka arkadaşlarında önerilerini almak istiyorum biraz erken açtım konuyu öğlen saatlerine doğru bayağı yazan olur diye düşünüyorum.
Hakeret olarak algılamazsan yapılabilecek en kötü RAM tavsiyesini yapmışsın.İşlemci:
Anakart:GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.garajonline.com.tr
Ram:Gigabyte B550M-DS3H AMD B550 4400 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Gigabyte B550M-DS3H AMD B550 4400 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.m.n11.com
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 4266MHz CL19 1.40V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 4266MHz CL19 1.40V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Şu şekil bir şey olabilir.Unutuğum birşey varsa ya da daha ucuzu varsa değiştirebilir.
Ramlar 2x8'miş.Bence hak etmiyor.
Bu daha iyi: