- Doğru düzgün çalışan bir sürücü yöneticisi. Örneğin bende Intel grafik sürücüsünü inatla güncel olanı silip eskisini yüklüyor.
- Tam koyu veya tam beyaz tema. Buna örnek olarak da koyu temaya geçseniz bile eski uygulamalar bembeyaz sırıtıyor. Misal görev yöneticisi.
- Daha az CPU kullanımı.
- Sorunsuz çalışan bir pencere yöneticisi. DWM.exe her an sıkıntı çıkarabiliyor.
- NTFS yerine daha güncel ve sorunsuz bir dosya sistemi.
- explorer.exe'den tamamen kurtulmak. Sıfırdan yazılmış bir dosya yöneticisi.
- Windows Search'ün sıfırdan yazıldığı söylendi ancak hangi yazılımcıların emeği geçtiyse lütfen tekrar karışmasın. Zira 50 MB'lık bir dosyayı farklı klasöre bile taşısak en az 2 dakika boyunca Search filter host hizmeti deli gibi işlemci kullanıyor. (SSD'ye rağmen.)
Nelere gerek yok?
- HDD'lere uygun bir sistem.
Günümüzde HDD'yi Windows kurmak için kullanan kalmadı. Kullananlar için de zaten zaman ve maliyet harcanmamalı. SATA SSD'ler gayet ucuz ve erişilebilir. Sadece işletim sistemini kurmak için bile 120'lik SSD alınmalı.
- RAM sömürmeyen bir işletim sistemi.
Fazla RAM kullanma olayı sadece şehir efsanesi gibi geliyor. RAM'i fazla kullanan bir uygulama çalıştırdığınızda zaten işletim sisteminin kullanımı minimuma iniyor. Kaç GB RAM olursa olsun boştayken genelde %30 RAM kullanımı mevcut. Benim RAM'le işim yokken kullanılsa ne olur kullanılmasa ne olur?