Yeni PC İnternete nasıl bağlanır?

EmirBaşpınar

Hectopat
Ben yeni bir sistem alacağım ve bu Wi-Fi olayı benim kafamı karıştırdı. 15 yıllık salonda duran kullanılmayan kasaya modem ve Ethernet kablosu bağlı. Eve internet bağlattırıldığında kablo salona döşenmiş ve o kasa olmasa nasıl internet olacak bilmiyorum, ben yeni alacağım kasayı odama kurmak istiyorum ama oda ve salon arası uzak yani ne yapacağım. Modemi bir şekil yeni kasaya mı takacağım, Wi-Fi güçlendirici falan mı alacağım? Anlamadım bir yardımcı olun.

Ben yeni bir sistem alacağım ve bu Wi-Fi olayı benim kafamı karıştırdı. 15 yıllık salonda duran kullanılmayan kasaya modem ve Ethernet kablosu bağlı. Eve internet bağlattırıldığında kablo salona döşenmiş ve o kasa olmasa nasıl internet olacak bilmiyorum, ben yeni alacağım kasayı odama kurmak istiyorum ama oda ve salon arası uzak yani ne yapacağım. Modemi bir şekil yeni kasaya mı takacağım, Wi-Fi güçlendirici falan mı alacağım? Anlamadım bir yardımcı olun.

Anladığım kadarıyla Wi-Fi salonda ve sen sistemi odana kurmak istiyorsun. Eğer durum böyleyse ya Wi-Fi sağlamak için kullanılan USB girişli alıcılardan kullanırsın ya da uzunca bir Ethernet kablosu alıp kablolu bağlantı yaparsın.

Modemi kendi odanıza alma şansınız yok ise @Sakran dediği gibi ya Wi-Fi dongle ya da uzun bir Ethernet kablosu almalısınız.
İnternetiniz VDSL mi fibermi tesisatı bilmek gerek.
Bazı evlerde VDSL'ya da fiber pirizler var her odad paralel bağlılar hangi prize modemi taksanız çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı