Yeni RAM alımı sonrası oyunlar çöküyor

DirectX9

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
752
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar hiç mavi ekran yemedim fakat oyunlar aniden kapanıyor, 3000 MHz CL15 8+8 Corsair Vengeance kit RAM aldım (ikinci el) Memtest86 bir problem bulamadı, OC de yapmıyorum fakat BIOS'ta voltajı 1.35v yapamadım, 1.30v oldu, sebebi bu olabilir mi?
 
Son düzenleme:
Windows bellek tanılama aracı ile test et.

Memtest86 ile sıkıntı olmamış, gerek yok.

Arkadaşlar hiç mavi ekran yemedim fakat oyunlar çöküyor, 3000 MHz CL15 8+8 Corsair Vengeance kit RAM aldım (ikinci el) Memtest86 bir problem bulamadı, OC de yapmıyorum fakat BIOS'ta voltajı 1.35v yapamadım, 1.30v oldu, sebebi bu olabilir mi?

XMP kapatıp dene.
 
Kimden duyuyorsunuz bu bilgileri, yok öyle bir şey.
Hocam bir yerimden sallamıyorum bu bilgileri kendim bizzat ram ile ilgili sorun yaşadım memtest86 yaklaşık 8 saat tarama yaptı bende ve hiçbir sorun tespit edemedi pass yazdı sonra windowsun kendi yazılımını keşfettim onla 30dk gibi kısa bir süre ile test yapınca bütün sorunları buldu ramide iade ettim zamanında geçmiş konularımdan bakın isterseniz.
 
Hocam bir yerimden sallamıyorum bu bilgileri kendim bizzat RAM ile ilgili sorun yaşadım Memtest86 yaklaşık 8 saat tarama yaptı bende ve hiçbir sorun tespit edemedi Pass yazdı sonra Windows'un kendi yazılımını keşfettim onunla 30dk gibi kısa bir süre ile test yapınca bütün sorunları buldu RAM'i de iade ettim zamanında geçmiş konularımdan bakın isterseniz.

Dediğim gibi Windows bellek tanılama aracı yüzeysel iken Memtest86 sonuna kadar irdeliyor bellekleri. Bu konuda Memtest86 varken diğer programlara itibar etmek doğru değildir. Senin durumun istisna olabilir ama istinalar kaideyi bozmaz değil mi :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı