Çözüldü Yeni RAM sonrası IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaysu72

Decapat
Merhabalar, 8 GB RAM'im vardı. 16 yapmak istedim o yüzden aynı marka ve modelden bir 8 GB daha RAM aldım. Sorunum şu: Oyun oynarken bilgisayarım bir anda mavi ekran verdi. Şu hata kodunu vardı: Driver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. RAM slotlarının yerini mi değiştirmem lazım? Ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Anakart: MSI Z370 GAMING Plus / RAM: Kingston 8 GB HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI Fastboot kullanıyordum. Sıkıntıyı bu program çıkarıyor olabilir mi?
Olabilir, onu kapatın. Sonra ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.

Son olarak, sonradan eklediğiniz RAM'i çıkarın. İlk aldığınız RAM de DIMMA2 slotunda takılı olsun.
Çok ama çok teşekkür ediyorum vaktinizi ayırdığınız için. Bu ayarları yaptıktan sonra 1-2 hafta gözlem yapacağım. Eğer tekrar hata ile karşılaşırsam yazacağım. Tekrardan çok teşekkürler. 😃

Böyle dediğinize göre güncel olmayan bir aygıt yok sanırım.

Onu yazmayı unutmuşum. HID-compliant headset yani sanırsam kulaklık ile ilgili bir sıkıntı var ki ünlem var sağ altta. Bunun da sebebinin equalizer kullanmamdan kaynaklandığını düşündüm. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Kullandığım program Equalizer APO. Sizce ünlem bu program ile mi alakalıdır?

Olabilir, sorunu o çıkarıyor da olabilir. Klavye ve fare dışındaki aygıtları çıkarın dememin sebebi de oydu zaten. O aygıta ait donanım kimliklerini kopyalayıp burada paylaşın.

Sanırsam donanım kimliği bu oluyor kulaklığım için. HyperX Cloud 2 kullanıyorum. Sizce equalizer'ı kaldırmalı mıyım?

HID\VID_0951&PID_16A4&REV_0010&MI_03&Col02
HID\VID_0951&PID_16A4&MI_03&Col02
HID\VID_0951&UP:000B_U:0005
HID_DEVICE_UP:000B_U:0005
HID_DEVICE

Harici bir program bu anladığım kadarıyla. Kaldırın. Kulaklığınız için bir FW güncellemesi varmış. Sisteme takın sonra aşağıdaki güncellemeyi yapın.

Kulaklığın sürümü zaten güncelmiş. Equalizer'ın bir problem yarattığını düşünüyorum. Kaldıracağım. Teşekkürler tekrardan 👍
Selamlar, dün Equalizer'ı kaldırıp BIOS ayarlarını sıfırladım. Ayarları sıfırlarken gözüme çarptı: MSI Fastboot kullanıyordum. Sıkıntıyı bu program çıkarıyor olabilir mi? Ayrıca RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Fakat dün farklı bir hata koduyla tekrardan mavi ekran aldım. Minidump dosyasının linkini ekliyorum.

Son düzenleme:
MSI Fastboot kullanıyordum. Sıkıntıyı bu program çıkarıyor olabilir mi?
Olabilir, onu kapatın. Sonra ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.

Son olarak, sonradan eklediğiniz RAM'i çıkarın. İlk aldığınız RAM de DIMMA2 slotunda takılı olsun.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı