PC hazır sistem sonrasında ekranı kendim aldım. Şu ana kadar başka oyun indirmedim ama oyunda takılmalar oluyor. Oyun LoL ekran AOC 240 Hz 23 inç monitör donanım bileşenleri dar boğaza mı sebep oluyor. Yoksa başka bir sebep mi? Yardımcı olun.
Hocam MSI Afterburner açın ve sorun yaşadığınız oyuna girin oradaki kullanımları görelim. Bir de yanlış görmüyorsam RAM'leri 2133 MHz de çalıştırıyorsunuz BIOS'tan RAM XMP ayarını açın RAM'leriniz 3200 MHz çalışsın.
Bu videodan ayarları MSI Afterburner ayarlarını nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.
O sorun şöyle yerine geldi hocam, xmp kapadım yeniden başlattım sonrasında açtım aynı işlemi tekrar yaptım performans kısmında 2133 yerine 3200 oldu ama işe gideceğimden bios kısmından bakma fırsatım olmadı. Umarım düzelmiştir orda da.
Hocam bu takılmanın sebebi ne olabilir ? Eski zamanlarda aynı sorunu yaşayan ve aynı firmadan alış veriş yapan arkadaş forumda gördüm oyunun kurulu olduğu ssd yi söktüğünü sorunun ortadan kalktığını yazmış. Bende pc yi sinerjiden aldım. Bu arkadaşta ordan almış. Ssd modelini konu başında yazmıştım zaten güvenilir bir marka mı bilmiyorum açıkçası.
SSD kaynaklı olabilir biraz baktım DRAM olup olmadığını bulamadım. Eğer DRAM yok ise SSD'nin yarısı ya da daha fazlası dolu ise okuma yazma hızı düşebilir. CrystalDiskMark ile kontrol edin.
Hocam bu takılmanın sebebi ne olabilir? Eski zamanlarda aynı sorunu yaşayan ve aynı firmadan alışveriş yapan arkadaş forumda gördüm oyunun kurulu olduğu SSD'yi söktüğünü sorunun ortadan kalktığını yazmış. Bende PC'yi Sinerji'den aldım. Bu arkadaşta oradan almış. SSD modelini konu başında yazmıştım zaten güvenilir bir marka mı bilmiyorum açıkçası.
Ah be dostum ah be, su Sinerji var ya... Hikayem anlatırsam bir makale lazım. Başta gecmiş olsun bu arada.
Dostum size tavsiyem testler yapaınız RAM, CPU, ekran kartı, SSD, benchmarklar kontrol ediniz. Orada muhakkak çıkar sıkıntı, ve şu an ramlarınız 3200 çalışıyorsa, bir başka oyun yükler mısınız orada bir deneyim butun oyunlarda aynı sıkıntı yaşıyorsanız demek başka bir yerde bir eksik vardır.
SSD kaynaklı olabilir biraz baktım DRAM olup olmadığını bulamadım. Eğer DRAM yok ise SSD'nin yarısı ya da daha fazlası dolu ise okuma yazma hızı düşebilir. CrystalDiskMark ile kontrol edin.
Ah be dostum ah be, su Sinerji var ya... Hikayem anlatırsam bir makale lazım. Başta gecmiş olsun bu arada.
Dostum size tavsiyem testler yapaınız RAM, CPU, ekran kartı, SSD, benchmarklar kontrol ediniz. Orada muhakkak çıkar sıkıntı, ve şu an ramlarınız 3200 çalışıyorsa, bir başka oyun yükler mısınız orada bir deneyim butun oyunlarda aynı sıkıntı yaşıyorsanız demek başka bir yerde bir eksik vardır.