Yeni RTX 3060 Ti sistemde oyun sırasında takılmalar

ünalbayram

Centipat
Daha fazla  
RAM
Geıl 16 GB 2x8 3200 MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
Geil 512 GB Zenith p3l NVMe okuma 2000 yazma 1500
Ekran kartı
MSI RTX 3060 Ti
Anakart
MSI H610M-B DDR44 3200MHz M.2 1700p mAtx
İşlemci
İ5 13400F
PC hazır sistem sonrasında ekranı kendim aldım. Şu ana kadar başka oyun indirmedim ama oyunda takılmalar oluyor. Oyun LoL ekran AOC 240 Hz 23 inç monitör donanım bileşenleri dar boğaza mı sebep oluyor. Yoksa başka bir sebep mi? Yardımcı olun.

Merhaba tekrardan, bios ta XMP açtınız ve ram frekansı aynı mı kaldı ?
ve siz bilgisayarı hangi firmadan toplatınız ? cok merak ediyorum

Hocam MSI Afterburner açın ve sorun yaşadığınız oyuna girin oradaki kullanımları görelim. Bir de yanlış görmüyorsam RAM'leri 2133 MHz de çalıştırıyorsunuz BIOS'tan RAM XMP ayarını açın RAM'leriniz 3200 MHz çalışsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan ayarları MSI Afterburner ayarlarını nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.

İstediğiniz veriler bunlar sanırım hocam. İşlemci sıcaklık bir tık yüksek gibi soğutma intelin kendi soğutması.

O sorun şöyle yerine geldi hocam, xmp kapadım yeniden başlattım sonrasında açtım aynı işlemi tekrar yaptım performans kısmında 2133 yerine 3200 oldu ama işe gideceğimden bios kısmından bakma fırsatım olmadı. Umarım düzelmiştir orda da.

Dosya Ekleri

• 20230308_161001.jpg
    20230308_161001.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 47
Bu arada sinerji bilgisayar hazır sistem

Hocam attığınız kullanımlarda herhangi bir darboğaz söz konusu değil.
Hocam bu takılmanın sebebi ne olabilir ? Eski zamanlarda aynı sorunu yaşayan ve aynı firmadan alış veriş yapan arkadaş forumda gördüm oyunun kurulu olduğu ssd yi söktüğünü sorunun ortadan kalktığını yazmış. Bende pc yi sinerjiden aldım. Bu arkadaşta ordan almış. Ssd modelini konu başında yazmıştım zaten güvenilir bir marka mı bilmiyorum açıkçası.

Son düzenleme:
SSD kaynaklı olabilir biraz baktım DRAM olup olmadığını bulamadım. Eğer DRAM yok ise SSD'nin yarısı ya da daha fazlası dolu ise okuma yazma hızı düşebilir. CrystalDiskMark ile kontrol edin.

Bu arada Sinerji bilgisayar hazır sistem.

Hocam bu takılmanın sebebi ne olabilir? Eski zamanlarda aynı sorunu yaşayan ve aynı firmadan alışveriş yapan arkadaş forumda gördüm oyunun kurulu olduğu SSD'yi söktüğünü sorunun ortadan kalktığını yazmış. Bende PC'yi Sinerji'den aldım. Bu arkadaşta oradan almış. SSD modelini konu başında yazmıştım zaten güvenilir bir marka mı bilmiyorum açıkçası.

Ah be dostum ah be, su Sinerji var ya... Hikayem anlatırsam bir makale lazım. Başta gecmiş olsun bu arada.
Dostum size tavsiyem testler yapaınız RAM, CPU, ekran kartı, SSD, benchmarklar kontrol ediniz. Orada muhakkak çıkar sıkıntı, ve şu an ramlarınız 3200 çalışıyorsa, bir başka oyun yükler mısınız orada bir deneyim butun oyunlarda aynı sıkıntı yaşıyorsanız demek başka bir yerde bir eksik vardır.

SSD kaynaklı olabilir biraz baktım DRAM olup olmadığını bulamadım. Eğer DRAM yok ise SSD'nin yarısı ya da daha fazlası dolu ise okuma yazma hızı düşebilir. CrystalDiskMark ile kontrol edin.
Tamamdır hocam onuda denicem bu hafta gece çalıştığım için Pc ye oturmak için zaman bulamıyorum sonuçları paylaşıcam

Ah be dostum ah be, su Sinerji var ya... Hikayem anlatırsam bir makale lazım. Başta gecmiş olsun bu arada.
Dostum size tavsiyem testler yapaınız RAM, CPU, ekran kartı, SSD, benchmarklar kontrol ediniz. Orada muhakkak çıkar sıkıntı, ve şu an ramlarınız 3200 çalışıyorsa, bir başka oyun yükler mısınız orada bir deneyim butun oyunlarda aynı sıkıntı yaşıyorsanız demek başka bir yerde bir eksik vardır.
Size de geçmiş olsun hocam.. dediğiniz gibi müsait zamanda başka bir oyunda denicem gecedeyim pek fırsatım olmuyor sonuçları paylaşıcam.

Hocam baktım dediğiniz gibi tam anlamıyorum ama sorun yok gibi ssd de sorun yoksa sorun nerde kafayı yememe az kaldı.

Dosya Ekleri

• 20230313_230740.jpg
    20230313_230740.jpg
    201,6 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı