Yeni Sabit Disk Takılmaya Çözüm Olur Mu?

razormq

Hectopat
Daha fazla  
C özeliklerinin yetmesine rağmen bazı oyunlarda oynayamaycak seviyede takılma, bazılarında ise çok nadiren oyunda 3-5 saniye takılma olması. Kullandığım HDD'den kaynaklı diye düşünüyorum ki öyledir. Taşınabilir HDD'yi söküp direkt anakarta SATA'dan bağladım ve şu an bunu kullanmaktayım. Benim sorum şu; linkteki HDD'yi alırsam herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım? Açılış hızları pek mühim değil de takılma olmasın yeter. Hazır indirimdeyken alayım diyorum, dolar çıktığı için fiyatlar epey çıkmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk'in takılmalara etkisi vardır. Ancak öncelikle sisteminizi paylaşırsanız daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bahsettiğiniz modeller bizimde tavsiye ettiğimiz modeller ancak ilk tercih SSD'den yana olmalı.
Hangi oyunlarda kaç FPS değerleri görüyorsunuz?

Öncelikli seçimin SSD'den yana olmalı ama şunu belirtmekte fayda var HDD tercih edeceksen Seagate markalarda sıkıntı var. Çünkü patlamaya hazır bomba gibiler ben Barracuda 2TB kullanıyorum ve kaç kez RAW formatına dönüştü anlatamam sana. Linux bilgim olmasa verileri kurtaramayacaktım. Bu yüzden HDD de tercihi WD'den yana yap gayet sağlam markadır.

Hocam wd5000azlx 500 GB 7200 RPM 32 mb cache modelini siparis verdim gelince deneyip bakacagiz. Durumu bildireceğim.

Harddiskin takılmalara etkisi vardır ancak öncelikle sisteminizi paylaşırsanız daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bahsettiğiniz modeller bizimde tavsiye ettiğimiz modeller ancak ilk tercih SSD den yana olmalı.
Hangi oyunlarda kaç fps değerleri görüyorsunuz?
Konuya yazdığım gibi WD 500 GB modelini siparis verdim gelince sonuca bakacam.
Msi H81M-P33
İntel G3258@4.2 GHz
4 GB RAM ( Oyundaki kasma RAM'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum Youtube'da oynayanlar var)
GTX 750.
Şu anda kullandığım taşınabilir HDD 1 TB Hitachi.

Son durumu belirtmek için yazıyorum . Sonunda sipariş bugün geldi ve sistemi kurdum. Gayet güzel sıkıntısız sistem bi rahatladı gibi oyunlara da az önce baktım oyunların açılış süresi ve oynayışı çok daha serileşmiş. Test sonucunu da bırakıyorum buraya

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    16,1 KB · Görüntüleme: 85
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı