BantunK
Hectopat
Daha fazla
8 ay önce Hepsiburada'dan almış olduğum kasanın içine yerleştirdiğim günden beri hiç çıkarmadığım Seagate Barracuda Compute 1TB HDD son 4 aydır video izlerken arada takılmalar meydana getiriyordu. Sorunun ekran kartımın çok ısınmasından kaynaklandığını düşünüyordum fakat son 2 gündür bilgisayarı açmaya kalktığımda onarıma aldı. Ben de sorunun HDD'de olduğunu düşündüm SSD ve HDD'yi HD Tune ile bad sector taramasından geçirdiğimde HDD'nin yarısını kırmızı olarak gördüm. Önceki WD Markalı HDD'm 12 sene 0 bad sector ile beni idare etmişti fakat 8 ayda bunun yarısını kaybettim (hiç kasa üzerinden kapama ve elektrik kesintisine uğramamasına rağmen). Bugünde Anakart ekranında takılı kalıyordu ben de HDD'yi sökmek zorunda kaldım. Dünden beri çok canım sıkıldı. İçindeki veriler benim için çok önemliydi. Sizden isteğim şunlar;
1. Garanti kapsamında Hepsiburada ne kadar yardımcı olur?
2. Verilerim kaybolmadan HDD kurtarabilme imkanım var mı?
3. Alacağım yeni Seagate aynı şekilde mi olacak?
4. HDD'yi bu hale getiren şebeke akımı olabilir mi? Yeni alacağım HDD'yle aynı problemi yaşar mıyım?
1. Garanti kapsamında Hepsiburada ne kadar yardımcı olur?
2. Verilerim kaybolmadan HDD kurtarabilme imkanım var mı?
3. Alacağım yeni Seagate aynı şekilde mi olacak?
4. HDD'yi bu hale getiren şebeke akımı olabilir mi? Yeni alacağım HDD'yle aynı problemi yaşar mıyım?
- i7 8700 3.2GHz
- Kingston 2X8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHZ CL15 PC RAM
- Mevcut Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ Radeon RX590 8 GB
- Yeni Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 590 8 GB GDDR5 Nitro Ekran Kartı (11289-01-20G )
- Hafıza: Samsung Evo 256 GB SSD + Seagate Barracuda Compute 1TB HDD
- Kasa ve PSU: Cooler Master Masterbox Lite 5 80+ 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa MCW-L5S3-KWNA60
Son düzenleyen: Moderatör: