Yeni sigortaya evde kullanılan kablolar dayanır mı?

zurkess

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, evin bahçesine bir LED sistemi yapmayı düşünüyorum toplamda beyaz ve %100 yandığında 2300W falan çekecek. Bu da 220v da 10alık bir değere geliyor. Güç kaynağı olarak meanwell RSP-2400-24 kullanacağım bahçeye gazbetondan bir panoda yaptım havanlandırma menfezlerı falan olacak şekilde.

Elimde 100a ya kadar sistemi destekleyen kontrol kartıda mevcut tek sorun evimin bunu kaldırıp kaldırmayacağı çünkü evde sadece bu çalışmamakta. Aynı hat üstünde odamda bilgisayar sürekli 600-700W çekmekte 2 tane 3D yazıcı sürekli çalışmakta, bir de yazları klima açınca ortalık şenlik oluyor zaten.

Şimdi ben evin sigortasını değiştirir bunları çalıştırırım ancak kablolar buna ne kadar dayanır bunu bilemedim. Bana bu konuda akıl verir misiniz? Kapı girişimdem ayrı bir hat mı çekmeliyim çeksemde apartman 30 yıllık, apartmanın kablolaları nasıl onu da bılmıyorum. Kontrolümü nasıl sağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.5kW dediğin zaten bir kettle kadar ediyor, eğer bu ışık 7/24 çalışmayacaksa mesela sadece geceleri çalışacaksa 12-10-8 AWG kablolar sana yetecektir diye düşünüyorum. Tabii ki de çekeceğin kablonun uzunluğu da önemli ki illaki kayıp olacaktır. Bu durumda apartmanın kablolarına bak eğer idare eder durumda ise bahçeden apartmana kadar 10 AWG ile çek sonrasını apartman taşır muhtemelen.

Merhaba. Bina eski bina olsa da iç tesisat kablolarının mutlaka 2.5 mm2 NYA (tek damarlı) kablolar olması lazımdır, yetkili bir elektrikçiyle bunu kontrol ettirip bahçeye kadar olan LED beslemesi için 2.5 mm2 kesitli ve çok damarlı (toprak hattını LED'ler gerektiriyorsa eğer onu da ayni kesitte bahçeye kadar çekin) TTR kablolar ile bu iletimi yapın.

Ev sigortasında topraklı prizlerde 16 A, normal topraksız prizlerde 10 A, aydınlatmalarda 10 A kullanılmışsa topraklı prize topraklı fişlerle 2300 watt gücü bahçeye yapacağınız uzatmalı bir kordonla topraklı prizlere takarak da sağlarsınız. Bu hattı seyyar yerine sabit olarak çekmek istediğinizde ise 2.5 mm2 TTR kablo ile bahçeye çekilecek hattı evdeki uygun buatlardan alırsınız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Bina eski bina olsa da iç tesisat kablolarının mutlaka 2.5 mm2 NYA (tek damarlı) kablolar olması lazımdır, yetkili bir elektrikçiyle bunu kontrol ettirip bahçeye kadar olan LED beslemesi için 2.5 mm2 kesitli ve çok damarlı (toprak hattını LED'ler gerektiriyorsa eğer onu da ayni kesitte bahçeye kadar çekin) TTR kablolar ile bu iletimi yapın. Ev sigortasında topraklı prizlerde 16 A, normal topraksız prizlerde 10 A, aydınlatmalarda 10 A kullanılmışsa topraklı prize topraklı fişlerle 2300 watt gücü bahçeye yapacağınız uzatmalı bir kordonla da sağlarsınız. Bu hattı seyyar yerine sabit olarak çekmek istediğinizde 2.5 mm2 TTR kablo ile buatlardan alırsınız. Kolay gelsin.
Evimdeki kablolara baktım onlar dediğiniz gibi 2.5 bahçeye(odamdan çekilmiş) gelen kabloda o şekilde. Ancak apartmandan sigortalara gelen ilk kablolarda 2.5, 220v de 2.5 kablo için sınır 25-30a civarında. Evde toplamda 25-30a çalıştırdığımda sayaç bile bunu kaldırmayacak sanırım. İnternette sayaçların en fazla 6000w a kadar kaldırdığı yazmakta. Bu konuda biraz endişeliyim çünkü daha önce iş gereği başka bir yerde kalırken elektriğin nasıl alevlendiğine tanık olmuştum.(ısıtıcı, bilgisayar, tost makinası hepsi açıktı:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı