Burak Küçüközer
Centipat
Daha fazla
Selamlar. Eski sistemimin işlemci, RAM ve anakartını satmıştım bu hafta yeni bir bilgisayar topladım, montaj konusunda ve kurulumda Technopat videoları çok yardımcı oldu bu arada teşekkürler. Kurulumu falan adan Z'ye eğitici videoları izleyerek yaptım. Şu an sorunsuz çalışıyor sistem her şeyi yükledim falan derken BIOS'u güncellemem gerekebilir yazıyordu. Bu sorunumu araştırdığım konularda, ne hikmetse güncelledikten sonra SSD'yi Boot'da göremedim ve şu an Boot'un en başına boş slotlu bir disk görünüyor kapalı şekilde. Eskiden başlangıç seviyesi bir SSD kullanıyordum ve daha hızlıydı açılma süresi şimdi Samsung 860 Evo'ya kurdum sistemi sinir bozucu bir şekilde klavye gidip geliyor logo falan çıkmıyor bir gecikme hissediyorum(10 snden 20 saniyeye çıktı açılma süresi eski SSD'ye göre) acaba Boot kısmında görünmediği için mi geç açılma sorunu yaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yardımcı olacaklara video fotoğraf vs. atarım çünkü hiçbir yerde çözüm bulamadım. Teşekkür ederim.
Sistemi aşağıya yazıyorum hem konuyla alakası olabilir diye bir de yorumlarınızı merak ediyorum. Anakart, işlemci, RAM, kasa ve SSD dışındaki parçalarım eski sistemime aittir bütçem yetmediği için ekran kartını değiştiremedim.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: Ryzen 7 3700X
Ekran Kartı: GTX1060 6 GB
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3600MHz
Kasa: Dark VISION Pro
Güç kaynağı: Corsair CX 750
SSD: Samsung 860Evo 250GB / Kingston HyperX 120GB 500/500
HDD: Toshiba 1 TB 7200 RPM
İşlemci soğutucu: Dark Freezer X120
Sistemi aşağıya yazıyorum hem konuyla alakası olabilir diye bir de yorumlarınızı merak ediyorum. Anakart, işlemci, RAM, kasa ve SSD dışındaki parçalarım eski sistemime aittir bütçem yetmediği için ekran kartını değiştiremedim.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: Ryzen 7 3700X
Ekran Kartı: GTX1060 6 GB
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3600MHz
Kasa: Dark VISION Pro
Güç kaynağı: Corsair CX 750
SSD: Samsung 860Evo 250GB / Kingston HyperX 120GB 500/500
HDD: Toshiba 1 TB 7200 RPM
İşlemci soğutucu: Dark Freezer X120
Son düzenleyen: Moderatör: