Size power'ın yük altında test edilmesi gerekiyor dedim. Bunun da nasıl yapılacağını anlattım. Lütfen anlattıklarımı doğru şekilde yaptığınızdan ve gözlemlediğinizden emin olun. Atladığınız ufak bir detay bizi yanlış yönlendirir. Baştan yeniden anlatayım. Start verdiğinizde power fanının çok kısa bir süreliğine kımıldayıp duruyor mu? Start verirken bir gözünüz power fanında olsun. Bu çok önemli. 1 yük altında kapanan arızalı power. 2 kısa devre yüzünden kapanan power. İkiside aynı tepkiyi verir. Yanı power fanı start verince dönüyormuş gibi yapıp hemen durur. Bu çok kısa süre içinde olduğu için start verirken bir gözünüz power fanında olsun. Doğru gözlem yaptığınızdan emin olun. Birincisini anlattık. İkincisi yani kısa devre yüzünden kapanan power. Bu da kasadaki yanlış montaj ve hatalı üretimden kaynaklanır. Şimdi ilk olarak dediklerimi tekrar yapın sonuç alamazsanız. Anakartı ve power'ı kasadan çıkarın. Düz bir zemine oturttun. 24 pinli anakart soketini takın. Power sw yazan pinleri tornavida ile kısa devre yapın. Uç kısmı siyah bir tornavida ile yapmayın. Bunun yerine çay kaşığı bile olur. Kasadaki arızalı usb portları kısa devreye sebep olabilir. Bu da power'ın açılır açılmaz kapanmasına sebep olur. Bu yüzden dediğim gibi anakartı ve power'ı kasadan söküp düz bir zeminde deneyin. Tekrar söylüyorum sadece 24 pin anakart güç soketini takın. İşlemci soketini takmayın ve CPU da anakarta takmayın. Dediğim şekilde deneyip gözlemlerinizi bildirim.