Yeni sistem almak mı, P8H61-M LX3 Plus sistemi yenilemek mi?

Bütçe
2000 - 4000

theboss2611

Hectopat
Şu an bir bilgisayarım fakat eski bir bilgisayar olduğu için çoğu şeyi kısıtlı. 7 senelik bir bilgisayar, çoğu oyunu oynayamiyorum, elimdeki bilgisayarin üzerindeki anakarta ekleme yaparak güzel bir sistem toplayabilir miyim yoksa sıfırdan mi bir sistem toplamam gerek? Günümüzdeki güncel oyunları rahatlıkla oynamak istiyorum ama bunu uçuk fiyatlı bir sistem olmasın, yani uygun fiyatlı çok işlevli bir sistem istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Anakartim parça destekliyorsa en iyi şekilde toplayıp bı sure daha kullanmayı istiyorum , bu anakartı en iyi şekilde takabilecegim en iyi işlemci ekran kartı ve ram modeli önerirmisiniz , destekleyen en iyi parçaları takınca nasıl bir performans alırım?

Şu an sistemde P8H61-M LX3 Plus anakart var.
i3 3. nesil işlemci, 6 GB RAM (4 +2), ekran kartı 1 GB, marka modeli bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hocam mesele kombinasyon yapmak değil o parçaları 2.elde uygun fiyata bulmak. O yüzden kim ne söylese boş piyasada neyi uyguna getirebilirsen onu diyeyim.

Ama fikir vermesi açısından söyliyebilirim. Anakartın 2.-3. nesil işlemcileri destekliyor. İşlemci olarak şunları arıyabilirsin: (fiyat artan şekilde yazdım)

İşlemci = i5 2400, i5 3470, i7 2600, i7 3770.
Ekran kartı = R7 270-270X-370, R9 280-280X, RX460, RX550, GTX750 Ti, GTX760.
RAM bulması en kolay parça. Elinde 2 GB olan RAM'i 40 liraya satıp 4 GB 1600MHz RAM 100liraya bulursun.İşlemcinide 100-150tlye satarsın.Daha net öneri yapabilmem için detay vermen lazım mesela hangi oyunlar oynayacaksın. Ama üstün körü olan ben olsam bu durumda işlemciden kısıp ekran kartına para ayırırdı.

* i5 3470(300TL)+GTX 760(900TL) veya i7 3770(500TL)+GTX 1060 3GB(2100TL).

Öncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim , işlemciyi takabilecegim en yüksek işlemciyi düşünüyorum , oyun olarak şuan piyasada güncel oyunları oynayabilecek bir sistem istiyorum çok bı beklentim yok ama İslemciyi almışken en iyisini istiyorum oda i7 3770 galiba , ekran kartınıda çok yüksek fiyatlı olmadan fiyatına değer güzel performans alabileceğim bir kart istiyorum
Sence ne yapmalıyım , senin önerdiğini 2. Önerin olan GTX 1060 3 GB ekran kartını internette baktım düzgün bir sonuç bulamadim söylediklerime göre önerdiğin kartı satın alabileceğim bir bağlantı söyleyebilirmisin şimdiden çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

R7 370.

Merhaba geç gördüm mesajını kusura bakma. GTX 1060 piyasadaki GTX1050 Ti GTX960 GTX970 kartlarından çok çok üstte bir performansı vardır.(sahipinden) (lıtgo) parantez içindeki sitelere bakıp bulabilirsin. Aslında aynı kartı kendimde kullandım ve satıyorum bende verebilirim. Tabii ki benden alman şart değil uygun fiyata bulamazsan ben verebilirim. Ama tavsiyem lertgo ya bakman olur yakınında satan varsa almanı tavsiye ederim. i7 3770 ve GTX1060 seni 5 sene götürür rahat güzel ikili olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…