Yeni sistem BIOS'u güncellenmeli mi?

uhtredd

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'dan yeni bir bilgisayar aldım, sistem şu şekilde.
Prime A620M-E-CSM
AMD Ryzen 5 9600X 3.9GHz 38MB
ASUS Dual GeForce RTX 5070 OC
Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38
Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe M.2 2280 SSD (7000MB Okuma / 6000MB
Rampage ARES 750W 80+
Sistem elime ulaştı ekran kartını taktım ama sistem açılmadı, bayağı bir araştırdım en son BIOS pilini çıkarıp taktığımda görselini eklediğim AMI BIOS ekranına geldi, buradan hiçbir şey yapmadan devam ediyorum sistem açılıyor ama bilgisayarı kapattığımda yine sinyal gelmiyor, tekrar BIOS pilini çıkarıp taktığımda ise yine açılıyor. Sorun nedir? BIOS kurulumu vs mi yapmam lazım? Teşekkürler.

Görsel;

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-11 saat 18.11.16_fc999033.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-11 saat 18.11.16_fc999033.jpg
    211,9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, İtopya'dan yeni bir bilgisayar aldım, sistem şu şekilde.
Prime A620M-E-CSM
AMD Ryzen 5 9600X 3.9GHz 38MB
ASUS Dual GeForce RTX 5070 OC
Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38
Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe M.2 2280 SSD (7000MB Okuma / 6000MB
Rampage ARES 750W 80+
Sistem elime ulaştı ekran kartını taktım ama sistem açılmadı, bayağı bir araştırdım en son BIOS pilini çıkarıp taktığımda görselini eklediğim AMI BIOS ekranına geldi, buradan hiçbir şey yapmadan devam ediyorum sistem açılıyor ama bilgisayarı kapattığımda yine sinyal gelmiyor, tekrar BIOS pilini çıkarıp taktığımda ise yine açılıyor. Sorun nedir? BIOS kurulumu vs mi yapmam lazım? Teşekkürler.

Görsel;

BIOS güncel değilse bence güncelleyin. Diskte Windows kurulu mu?

anlatamadım galiba? F1 basıp sistemi açıyorum program yükleyip oyun oynayabiliyorum onda sorun yok ama bilgisayarı kapattığımda bios ekranıda gelmiyor hiçbirşeyde açılmıyor sinyal yok diyor. yine bios pilini çıkarıp takıyorum bu sefer amibios ekranına geliyor.

evet hocam windows kurulu şuan bu bilgisayardan yazıyorum hatta

biosu nasıl güncellemem gerekli. anakartımın en son sürümünü internetten indirip flash belleğe atıp bios yerinden onu mu kurmalıyım

Anlatamadım galiba? F1 basıp sistemi açıyorum program yükleyip oyun oynayabiliyorum onda sorun yok ama bilgisayarı kapattığımda BIOS ekranı da gelmiyor hiçbirşeyde açılmıyor sinyal yok diyor. Yine BIOS pilini çıkarıp takıyorum bu sefer AMI BIOS ekranına geliyor.

Evet hocam Windows kurulu şu an bu bilgisayardan yazıyorum hatta.

BIOS güncelleyin bakalım.

Anlatamadım galiba? F1 basıp sistemi açıyorum program yükleyip oyun oynayabiliyorum onda sorun yok ama bilgisayarı kapattığımda BIOS ekranı da gelmiyor hiçbirşeyde açılmıyor sinyal yok diyor. Yine BIOS pilini çıkarıp takıyorum bu sefer AMI BIOS ekranına geliyor.

Evet hocam Windows kurulu şu an bu bilgisayardan yazıyorum hatta.

BIOS'u nasıl güncellemem gerekli. Anakartımın en son sürümünü internetten indirip flash belleğe atıp BIOS yerinden onu mu kurmalıyım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan yardım alabilirsiniz.

BIOS güncelleyin bakalım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan yardım alabilirsiniz.

hocam güncelledim guncellemeden sonra yine açılmadı... ne yapıcam sorun nerede kafayi yiyecegim vallahi, bios pilini cikarip taksam acilcak yine buyuk ihtimalle

sistemde bir uyumsuzluk vs olabilir mi

Hocam güncelledim guncellemeden sonra yine açılmadı... Ne yapacağım sorun nerede kafayi yiyecegim vallahi, BIOS pilini çıkarıp taksam acılacak yine buyuk ihtimalle.

PSU ile alakalı problem olabilir. Kasayı komple gönderin detaylı baksınlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı