Yeni sistem için kaç Watt PSU gerekir?

Alpaslan Türker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Yeni sistem toplamaya karar verdim. 750 Watt High Power 80+ Bronze sertifikalı Power almayı düşünüyorum. Sizce yeterli midir? Ayrıca şu an almayı düşündüğüm Gigabyte B450 AORUS PRO mu MSI B450 Tomahawk Max mi?

Kasa olarak da;

MSI MAG VAMPIRIC 010X RGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa
Thermaltake Versa J23 Rgb Fanlı Midtower Oyuncu Kasası (Psu Yok) CA-1L6-00M1WN-01

MSI olan kasada 1 adet RGB fan var. Thermaltake'de ise 4 adet RGB fan bulunmaktadır. Benim için en önemlisi kasanın önünden toz vs girmemesi ve hava akışının iyi olmasıdır. Maximum 600 TL olacak şekilde kasa öneriniz varsa dikkate almak istiyorum.

önerilerinizi ve sebebini de belirtmenizi rica ederim.

- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı 11294-01-20G
- Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram CMK16GX4M1D3000C16
- WD My Passport 2TB 2.5" USB 3.0 Kırmızı Backup Taşınabilir Disk WDBS4B0020BRD-WESN (Kırmızı)
- Logitech G402 Hyperion Fury Oyun Mouse 910-004068
- High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronze 56A@12V Power Supply (HP-EP-750S)
- Samsung 860 QVO 1TB 550MB-520MB/s Sata 3 2.5" SSD (MZ-76Q1T0BW)
- Gigabyte B450 AORUS PRO AMD B450 3200MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart
- COOLER MASTER MasterLiquid ML240L RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
- AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
- Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed TR Mekanik Gaming Klavye
- Thermaltake Versa J23 Rgb Fanlı Midtower Oyuncu Kasası (Psu Yok) CA-1L6-00M1WN-01

not : İşlemci + sıvı soğutucu + klavyenin siparişini verdim. Buna göre öneri belirtmenizi rica ederim.

Dosya Ekleri

• Sistem.jpg
    Sistem.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam bir 600W 80+'da iş görecektir. Güç kaynağı için bütçe nedir?

High Power 600W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Fiyatı Gold sertifikalı.

@Jang Geum'un Danji Yemeği tam korumaları şu anlık çözemedim ancak kalite anlamında ve marka bilgisi olarak biliyorum.
Bütçe artışına göre PSU kalitesi de artacaktır. R5 2600 yerine, bazı parçalardan kısın ve R5 3600 veya R5 3500X alınmasını öneririm. İşlemciye yük binen oyunlarda, darboğaz olacağını düşünüyorum.

EDIT: Kasaların hava akışının o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

MSI MAG 100r
Dark Guardian PRO veya RGB
Phanteks Eclipse P300 MESH

Önerdiğim kasalar gibi önünde, mesh panel bulunduran kasalara yönelin. Kasa içerisinde olan sıcak havayı dağıtacaktır. @Jang Geum'un Danji Yemeği'da dediği gibi sıvı soğutma, ileri zamanda performansını kaybediyor ve bakım görmek zorunda kalıyor.

Anakart olarak ise; Tomahawk öneririm, kaliteli VRAM'ler kullanılıyor. Yüksek düzey AM4 işlemcilerini bile gerekli soğutma ile O.C'larsınız.

Cooler Master'ın, o sıvı soğutma modelinin sorunları baş ağrıtıcı; fan sesi, pompa sesi gibi ses tarafında sıkıntıları var.

Son düzenleme:
@Alpaslan Türker Sıvı soğutmayı görsel amaçla almadıysanız şunu söyleyebilirim, Arctic Duo Freezer diye bir canavar var. OC yapabilirsiniz onla. Üzerine de 3600 alabilirsiniz. Ve de, Backup Diskin içini açarken dikkat edin, hassas şeyler onlar. Anladığım kadarıyla sabit disk olarak kullanacaksınız.
Bu aralar CoolerMaster Ml240 ların 2. nesilini çıkartacaktı. Keşke biraz daha bekleseydiniz. Bu seri, fan sesinden dolayı hiç sevilmiyor. Anakart olarak da Tomahawk Max en iyisi B450 çipsetinde.
Hayırlı olsun bu arada sisteminiz:)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı