Şehir efsanesi.En fazla bilgisayarına virus girer. Bütün şifrelerin, kart bilgilerin çalınır, Webcam, mikrofonuna erişip senin izinsiz fotoğraflarını çeker, ses kaydını alır
Mesajımda yazılımcı olduğumu söylemedim. Profilime girip anladıysan bu senin kişisel durumun oluyor. Yazılıma ters dediğimde de gerçekten öyle.Dostum bir yazılımcı olduğunu söyleyerek bunları nasıl diyebiliyorsun?
Yok stabileymiş yok bunca yıl oturmuş düzenmiş. Farkında mısın bilmiyorum ama bazı şeyleri saçmalamışsın.
W11 kullanıyorum. Geç geçtim. Hiç sorun yaşamadım.Ve evet: Bazılarımız (ben de dahil) Windows 11'i stabil kullanabiliyor diye sistem stabil olmuyor.
Aynen öyle. Yine de Windows 11 gibi birden fazla şey güncellenmediği için etkisi az olur.W11 kullanıyorum. Geç geçtim. Hiç sorun yaşamadım.
Alıntıladığım kısma %100 katılıyorum.
Evet W11 stabil değil.
Hatalı olabilirim ama W11 yüklenemeyecek PC'ler olduğu için W10 da güncellemelerle W11 özellikleri entegre edilerek eski stabilitesini biraz kaybettiğini düşünüyorum.
Yazılımdan bahsetmenden ve VS kullanmandan bahsetmenden yola çıkarak dedim. Ayrıca buyur saçmaladığın noktalar:Mesajımda yazılımcı olduğumu söylemedim. Profilime girip anladıysan bu senin kişisel durumun oluyor. Yazılıma ters dediğimde de gerçekten öyle.
Windows 10 ile 11 çok farklı sistemler değil. Kernel olarak pek fark barındırmıyor. Gelen Windows 11'e yama gözüyle bakabilirsin. "explorer", "taskmgr", "notepad" gibi uygulamalar güncelleniyor, yeni özellikler getiriliyor, kütüphaneler ekleniyor, açıklar kapatılıyor. Saçmaladığımı söylediğin mesajları belirtebilirdin.
"Dostum*** şu şu mesajında şu konuda yanlış söylemişsin çünkü o olayın aslı şudur: " demediğin sürece saçmalayan sen oluyorsun.
Windows 11'e karşı bir kinim yok. Kullanıyorum. Ancak sen çıkıpta üstüne koyarak bunca yıl yaşamış bir sistem ile yeni sistemi kıyaslayıp oturtulmuş düzeni görmezden gelirsen haksızlık etmiş olursun. Geliştiriciler bir güncelleme getirdiğinde başka şeyleri bozabiliyorlar. Ya da çok alakasız hatalar oluşabiliyor. Bu yüzden gelen her güncelleme mükemmel olmak zorunda değil. Güncelleme sonrası dünyayı etkileyen mavi ekran hatası oluşması da bunun bir kanıtıydı.
Kısacası: Birilerine sallamak için mesaj atma.
Şimdi stabil görünse bile Windows 10'da bunca yıldır oturmuş olan stabiliteyi yakalayamaz.
Sebeplerine geçmeden önce, Win 10 çıkmadan önce de Win 7'ye tapmalar vardı. Sonra sonları 8.1 yada 10 oldu şimdi de 11 olcak. 12 çıkınca 11'e tapacaklar. Bu düzen böyle devam ediyor. "Bunca yıldır oturmuş olan stabilite" den kastın x işletim sistemine verilen 10 yıllık destek sonucu, y işletim sistemine verilen 4 yıllık destek sonucundan x>y çıkarımını yapıyorsan. Açık ve net saçmalamışsın.Sistemin makyajı güzel olsun diyorsan 11 yükle, makyaj önemli değil stabilite olsun istiyorsan 10 yükle. Güncelleme desteği kesildikten sonra bir süre daha kullanabilirsin. Çok sorun yaratmaz. (...) Hatta 11'e geçtiğimde Rocket League drop yemeye başlamıştı.
Yahu hocam bari kendinle tezata düşme.Yazılımdan bahsetmenden ve VS kullanmandan bahsetmenden yola çıkarak dedim. Ayrıca buyur saçmaladığın noktalar:
Sebeplerine geçmeden önce, Win 10 çıkmadan önce de Win 7'ye tapmalar vardı. Sonra sonları 8.1 yada 10 oldu şimdi de 11 olcak. 12 çıkınca 11'e tapacaklar. Bu düzen böyle devam ediyor. "Bunca yıldır oturmuş olan stabilite" den kastın x işletim sistemine verilen 10 yıllık destek sonucu, y işletim sistemine verilen 4 yıllık destek sonucundan x>y çıkarımını yapıyorsan. Açık ve net saçmalamışsın.
Bir yazılıma olan destek Win10'a uygun yapıldıysa ve Win11 çıktıysa, o yazılımı yapan şirketin Win11'e uygun hâle getirilmiş hâlini çıkarmamışsa evet o yazılımda işletim sisteminin sürümünden, yeni özelliklerin eklenmesinden veya eski özelliklerin değişmesinden kaynaklanan sorunlar olabilir.
Ama bu demek değil ki eski işletim sistemi yenisinden daha stabil. Sadece microsoft uygulamaları düzenlenmiyor. Evet yeni UI'lar ekleniyor ama bu demek olmuyor ki sadece o uygulamalar üzerinde değişiklik yapılıyor. Ki böyle bir şey olsa bile gerekli kütüphaneyi ve uygulamayı kullanan yazılımlar için de soruna yol açabilir.
Kısacası: Birilerine sallamak için değil, popüler kültür bilgilerini yaymamanız ve hakikati bilmeniz açısından söylüyorum. Amacım sizi veya diğer mesaj atanları rencide etmek, aşağılamak falan da değil.
Yazılımdan bahsetmenden ve VS kullanmandan bahsetmenden yola çıkarak dedim. Ayrıca buyur saçmaladığın noktalar:
Sebeplerine geçmeden önce, Win 10 çıkmadan önce de Win 7'ye tapmalar vardı. Sonra sonları 8.1 yada 10 oldu şimdi de 11 olcak. 12 çıkınca 11'e tapacaklar. Bu düzen böyle devam ediyor. "Bunca yıldır oturmuş olan stabilite" den kastın x işletim sistemine verilen 10 yıllık destek sonucu, y işletim sistemine verilen 4 yıllık destek sonucundan x>y çıkarımını yapıyorsan. Açık ve net saçmalamışsın.
Bir yazılıma olan destek Win10'a uygun yapıldıysa ve Win11 çıktıysa, o yazılımı yapan şirketin Win11'e uygun hâle getirilmiş hâlini çıkarmamışsa evet o yazılımda işletim sisteminin sürümünden, yeni özelliklerin eklenmesinden veya eski özelliklerin değişmesinden kaynaklanan sorunlar olabilir.
Ama bu demek değil ki eski işletim sistemi yenisinden daha stabil. Sadece microsoft uygulamaları düzenlenmiyor. Evet yeni UI'lar ekleniyor ama bu demek olmuyor ki sadece o uygulamalar üzerinde değişiklik yapılıyor. Ki böyle bir şey olsa bile gerekli kütüphaneyi ve uygulamayı kullanan yazılımlar için de soruna yol açabilir.
Kısacası: Birilerine sallamak için değil, popüler kültür bilgilerini yaymamanız ve hakikati bilmeniz açısından söylüyorum. Amacım sizi veya diğer mesaj atanları rencide etmek, aşağılamak falan da değil.
Windows 11 ile 7'nin arayüzü arasında kalıyorum. 11 arayüzü modern ve sade, 7 arayüzü renkli ve insana canlılık katıyor. Şu an bilgisayarımda 3 işletim sistemi kurulu. Eski olmasa belki Windows 7'yi de kurabilirdim.Mümkün olsa kesinlikle hala 8.1 tercih ederdim. Veya 7.