Yeni sistem için Windows 10 mu 11 mi?

Dostum bir yazılımcı olduğunu söyleyerek bunları nasıl diyebiliyorsun?
Yok stabileymiş yok bunca yıl oturmuş düzenmiş. Farkında mısın bilmiyorum ama bazı şeyleri saçmalamışsın.
Mesajımda yazılımcı olduğumu söylemedim. Profilime girip anladıysan bu senin kişisel durumun oluyor. Yazılıma ters dediğimde de gerçekten öyle.

Windows 10 ile 11 çok farklı sistemler değil. Kernel olarak pek fark barındırmıyor. Gelen Windows 11'e yama gözüyle bakabilirsin. "explorer", "taskmgr", "notepad" gibi uygulamalar güncelleniyor, yeni özellikler getiriliyor, kütüphaneler ekleniyor, açıklar kapatılıyor. Saçmaladığımı söylediğin mesajları belirtebilirdin.

"Dostum*** şu şu mesajında şu konuda yanlış söylemişsin çünkü o olayın aslı şudur: " demediğin sürece saçmalayan sen oluyorsun.
Windows 11'e karşı bir kinim yok. Kullanıyorum. Ancak sen çıkıpta üstüne koyarak bunca yıl yaşamış bir sistem ile yeni sistemi kıyaslayıp oturtulmuş düzeni görmezden gelirsen haksızlık etmiş olursun. Geliştiriciler bir güncelleme getirdiğinde başka şeyleri bozabiliyorlar. Ya da çok alakasız hatalar oluşabiliyor. Bu yüzden gelen her güncelleme mükemmel olmak zorunda değil. Güncelleme sonrası dünyayı etkileyen mavi ekran hatası oluşması da bunun bir kanıtıydı.

Kısacası: Birilerine sallamak için mesaj atma.

Ve evet: Bazılarımız (ben de dahil) Windows 11'i stabil kullanabiliyor diye sistem stabil olmuyor.
W11 kullanıyorum. Geç geçtim. Hiç sorun yaşamadım.
Alıntıladığım kısma %100 katılıyorum.
Evet W11 stabil değil.
Hatalı olabilirim ama W11 yüklenemeyecek PC ler olduğu için W10 unda güncellemelerle W11 özellikleri entegre edilerek eski stabilitesini biraz kaybettiğini düşünüyorum.

W11 kullanıyorum. Geç geçtim. Hiç sorun yaşamadım.
Alıntıladığım kısma %100 katılıyorum.
Evet W11 stabil değil.
Hatalı olabilirim ama W11 yüklenemeyecek PC'ler olduğu için W10 da güncellemelerle W11 özellikleri entegre edilerek eski stabilitesini biraz kaybettiğini düşünüyorum.
Aynen öyle. Yine de Windows 11 gibi birden fazla şey güncellenmediği için etkisi az olur.

Mesajımda yazılımcı olduğumu söylemedim. Profilime girip anladıysan bu senin kişisel durumun oluyor. Yazılıma ters dediğimde de gerçekten öyle.

Windows 10 ile 11 çok farklı sistemler değil. Kernel olarak pek fark barındırmıyor. Gelen Windows 11'e yama gözüyle bakabilirsin. "explorer", "taskmgr", "notepad" gibi uygulamalar güncelleniyor, yeni özellikler getiriliyor, kütüphaneler ekleniyor, açıklar kapatılıyor. Saçmaladığımı söylediğin mesajları belirtebilirdin.

"Dostum*** şu şu mesajında şu konuda yanlış söylemişsin çünkü o olayın aslı şudur: " demediğin sürece saçmalayan sen oluyorsun.
Windows 11'e karşı bir kinim yok. Kullanıyorum. Ancak sen çıkıpta üstüne koyarak bunca yıl yaşamış bir sistem ile yeni sistemi kıyaslayıp oturtulmuş düzeni görmezden gelirsen haksızlık etmiş olursun. Geliştiriciler bir güncelleme getirdiğinde başka şeyleri bozabiliyorlar. Ya da çok alakasız hatalar oluşabiliyor. Bu yüzden gelen her güncelleme mükemmel olmak zorunda değil. Güncelleme sonrası dünyayı etkileyen mavi ekran hatası oluşması da bunun bir kanıtıydı.

Kısacası: Birilerine sallamak için mesaj atma.
Yazılımdan bahsetmenden ve VS kullanmandan bahsetmenden yola çıkarak dedim. Ayrıca buyur saçmaladığın noktalar:
Şimdi stabil görünse bile Windows 10'da bunca yıldır oturmuş olan stabiliteyi yakalayamaz.
Sistemin makyajı güzel olsun diyorsan 11 yükle, makyaj önemli değil stabilite olsun istiyorsan 10 yükle. Güncelleme desteği kesildikten sonra bir süre daha kullanabilirsin. Çok sorun yaratmaz. (...) Hatta 11'e geçtiğimde Rocket League drop yemeye başlamıştı.
Sebeplerine geçmeden önce, Win 10 çıkmadan önce de Win 7'ye tapmalar vardı. Sonra sonları 8.1 yada 10 oldu şimdi de 11 olcak. 12 çıkınca 11'e tapacaklar. Bu düzen böyle devam ediyor. "Bunca yıldır oturmuş olan stabilite" den kastın x işletim sistemine verilen 10 yıllık destek sonucu, y işletim sistemine verilen 4 yıllık destek sonucundan x>y çıkarımını yapıyorsan. Açık ve net saçmalamışsın.
Bir yazılıma olan destek Win10'a uygun yapıldıysa ve Win11 çıktıysa, o yazılımı yapan şirketin Win11'e uygun hâle getirilmiş hâlini çıkarmamışsa evet o yazılımda işletim sisteminin sürümünden, yeni özelliklerin eklenmesinden veya eski özelliklerin değişmesinden kaynaklanan sorunlar olabilir.
Ama bu demek değil ki eski işletim sistemi yenisinden daha stabil. Sadece microsoft uygulamaları düzenlenmiyor. Evet yeni UI'lar ekleniyor ama bu demek olmuyor ki sadece o uygulamalar üzerinde değişiklik yapılıyor. Ki böyle bir şey olsa bile gerekli kütüphaneyi ve uygulamayı kullanan yazılımlar için de soruna yol açabilir.

Kısacası: Birilerine sallamak için değil, popüler kültür bilgilerini yaymamanız ve hakikati bilmeniz açısından söylüyorum. Amacım sizi veya diğer mesaj atanları rencide etmek, aşağılamak falan da değil.

Kesinlikle 11. 1 yıldır benzer özellikte bilgisayarımda 10 kullanıyordum bilgisayarda ağırlaşma hissettim 11'e yükselttiğim gibi uçtu.

Yazılımdan bahsetmenden ve VS kullanmandan bahsetmenden yola çıkarak dedim. Ayrıca buyur saçmaladığın noktalar:

Sebeplerine geçmeden önce, Win 10 çıkmadan önce de Win 7'ye tapmalar vardı. Sonra sonları 8.1 yada 10 oldu şimdi de 11 olcak. 12 çıkınca 11'e tapacaklar. Bu düzen böyle devam ediyor. "Bunca yıldır oturmuş olan stabilite" den kastın x işletim sistemine verilen 10 yıllık destek sonucu, y işletim sistemine verilen 4 yıllık destek sonucundan x>y çıkarımını yapıyorsan. Açık ve net saçmalamışsın.
Bir yazılıma olan destek Win10'a uygun yapıldıysa ve Win11 çıktıysa, o yazılımı yapan şirketin Win11'e uygun hâle getirilmiş hâlini çıkarmamışsa evet o yazılımda işletim sisteminin sürümünden, yeni özelliklerin eklenmesinden veya eski özelliklerin değişmesinden kaynaklanan sorunlar olabilir.
Ama bu demek değil ki eski işletim sistemi yenisinden daha stabil. Sadece microsoft uygulamaları düzenlenmiyor. Evet yeni UI'lar ekleniyor ama bu demek olmuyor ki sadece o uygulamalar üzerinde değişiklik yapılıyor. Ki böyle bir şey olsa bile gerekli kütüphaneyi ve uygulamayı kullanan yazılımlar için de soruna yol açabilir.

Kısacası: Birilerine sallamak için değil, popüler kültür bilgilerini yaymamanız ve hakikati bilmeniz açısından söylüyorum. Amacım sizi veya diğer mesaj atanları rencide etmek, aşağılamak falan da değil.
Yahu hocam bari kendinle tezata düşme.
Bak sorunlardan kendinde bahsetmişsin. Kaldı ki yeterince büyütmemişsin. Binlerce farklı donanım konfigürasyonunun düzgün çalışması uzun bir süreç gerektirebileceği gibi ilaveten 3-5 tane değil ki zibilyon tane yazılım var, onların da uyumluluk sorunları çıkıyor. Niye eskiye tapma olsun ki? Apaçık gerçek ve mantıklı davranış tarzı.
Yukarıda yazdığım açıklamadan yanlış anlaşılmasın. Gelmiş olduğumuz tarih ve süreç itibari ile W11 kurulmalı.

@KadirAhmet17
Eski sitemler kasıtlı olarak hantallaştırılıyor. Aksini iddia edenlerin iyiniyeti biraz saflık gibi.
Şu anda W11 bence de hepsinden iyi hale geldi.
Mümkün olsa kesinlikle hala 8.1 tercih ederdim. veya 7.

Son düzenleme:

Windows 7, 8 ve 8.1 konu dışı. Konuştuğumuz şey 10 ve 11. İnsanlar genelde alışkanlıklarını değiştirmekten çekindikleri için eskileri yüceltirler.

Windows 10'u stabil (kararlı) yapan şey sadece yazılım değil. Windows 11 ilk çıktığında donanım anlamında yakınanlar da oldu. Windows 11 kullanıp stabiliteden (kararlılıktan) şikayet edip 10'a geçenlerin olduğu gerçeği de değişmiyor.

Yazdım zaten. Bizler Windows 11 kullanırken belki stabil olabilir ama bu herkeste stabil olacağı anlamına gelmez. Bir ayar yapılır, yazılım kurulur ve stabilite bozulur. Ben Windows 11'e geçeli en fazla 1 hafta olmuştur. Geçer geçmez oynadığım oyunda sorun yaşadım ve ayar yaparak bunu düzelttim. Ayar yapmakla uğraşmak istemeyen birisi direkt olarak 10'a geçerdi.

Stabilite performans değildir. Sistemin uzun süre sorun çıkartmadan her donanımda kararlı ve güçlü bir şekilde çalışmasıdır.
Ayrıca yazdığım mesajda belirttiğim şey de her gelen güncelleme mutlak bir şekilde mükemmel olmak ve eskisini iyileştirmek zorunda değil. İyi amaçlarla yayınlanan güncelleme sistemleri mahvedebilir.

Mümkün olsa kesinlikle hala 8.1 tercih ederdim. Veya 7.
Windows 11 ile 7'nin arayüzü arasında kalıyorum. 11 arayüzü modern ve sade, 7 arayüzü renkli ve insana canlılık katıyor. Şu an bilgisayarımda 3 işletim sistemi kurulu. Eski olmasa belki Windows 7'yi de kurabilirdim.

Son düzenleme:
@Movansha
Arayüz güzelliği / estetiği hiç umrumda olmadı.
1-) W7 -8.1 yazmamın temel nedeni - etkileşimli yapı ben istemiyorum. Microsoft hesabı gibi. En azından seçim yapma şansımız olsaydı.
2-) Ayarlar sinir. Kaptmak istediğini kapatamıyorsun, kapatıyorsun tekrar açıyor. Veya hiç yapılamıyor, ayarlar arayüzünü de sevmiyorum vsvsvs.

Not: Yerel hesap yerine online hesaba zorlanmak, bana sormadan otomatik olarak bitlockerin kendiliğinden açılması vsvsvs..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı