Movansha
Centipat
- Makaleler
- 5
Daha fazla
Her gelen güncelleme her zaman daha iyidir diye bir kayide yok. Yazılıma ve işletim sistemlerine ters.Windows 10'cular kusura bakmasın, ama güncel her zaman daha iyidir. Siz hangisini istiyorsanız onu kurun.
Konu sahibi için: Windows 10 stabilite konusunda iyiydi. Windows 11 ilk zamanlarında çok kötü bir durumdaydı. Şimdi stabil görünse bile Windows 10'da bunca yıldır oturmuş olan stabiliteyi yakalayamaz. Windows 11 arayüz ve ses konusunda Windows 10'a göre çok daha iyi. Windows 11'i ilk yüklediğimde 10'a göre çok bir farkı yoktu hatta sistem sıkıntılıydı ama problemlerin çoğu aşılmış. Güncelleme desteğinin kesiliyor olması Windows 10'dan vazgeçmek için bir sebep değil. Windows 10 kullandığım süre boyunca sadece Visual Studio'da sorun yaşamıştım. Şu an 11'i sorunsuz kullanıyorum. Açıkçası sistemi düzeltmişler diyebilirim.
Sistemin makyajı güzel olsun diyorsan 11 yükle, makyaj önemli değil stabilite olsun istiyorsan 10 yükle. Güncelleme desteği kesildikten sonra bir süre daha kullanabilirsin. Çok sorun yaratmaz. Windows 11 ile 10 arasında oyun açısından (donanım yeterli) performans farkı yok. Hatta 11'e geçtiğimde Rocket League drop yemeye başlamıştı. Oyunların optimizasyonu için olan bir ayarı kapatınca düzelmişti.
Ve evet: Bazılarımız (ben de dahil) Windows 11'i stabil kullanabiliyor diye sistem stabil olmuyor. Bizde hata vermez başkasında verir. Stabilite görecelidir. Windows 10 kullanıp stabilite konusunda sorun yaşayacak insan sayısı çok daha az olur.