Yeni sistem mi? Güncelleme yeter mi?

1. Windows 10 güncellemesi
2. Ekran kartı olarak Asus GTX750 Ti OC almalısın
3. SSD şart. Arkadaşların önerdiği SSD'ler gayet iyi. Ben Samsung Evo'yu bugün sipariş ettim
4. Güç kaynağını değiştir ve verimlilik sertifikası en az bronze olan bir güç kaynağı al.

Yukarıda belirtilenler biraz tuzlu olacaktır. Malum dolar kuru ortada. Fakat yeni bir sistem almak bence mantıksız.
Şimdiden keyifli oyunlar.

GTX750 Ti - GTX750 Ti OC Arasında ne fark var sadece overclock yapıla bilmesi mi?
Güç kaynağını 1-2 senedir kullanıyorum lakin değiştirmeyi düşünmekteyim riske gerek yok ve güç kaynağı için ne önere bilirsiniz? 500w yeterli olacak mıdır? İsterseniz kasa için fotoğraf ekleye bilirim.

GTX750 Ti - GTX750 Ti OC Arasında ne fark var sadece overclock yapıla bilmesi mi?
Güç kaynağını 1-2 senedir kullanıyorum lakin değiştirmeyi düşünmekteyim riske gerek yok ve güç kaynağı için ne önere bilirsiniz? 500w yeterli olacak mıdır? İsterseniz kasa için fotoğraf ekleye bilirim.

GTX750 Ti OC fabrikadan overclock yapılmış şekilde geliyor.

GTX750 Ti OC yerine GTX 950 alsam bana ne kadar katkısı olacak arada baya fiyat farkı var sonuçta bir ekran kartına bu kadar yatırım yaparak performans ve bilgisayarın ömrüne ne kadar etkisi olacaktır. GTX950 GTA5 orta grafik ayarlarda oyun performansına izin verir mi?(Benim bilgisayarımı kastediyorum yanlış anlama olmasın)

Birde GTX750 Tİ OC fabrikadan overclocklu gelmesi güzel benim overclock bilgim yoktu hazır yapılmışı sunmuşlar.

GTX750 Ti OC yerine GTX 950 alsam bana ne kadar katkısı olacak arada baya fiyat farkı var sonuçta bir ekran kartına bu kadar yatırım yaparak performans ve bilgisayarın ömrüne ne kadar etkisi olacaktır. GTX950 GTA5 orta grafik ayarlarda oyun performansına izin verir mi?(Benim bilgisayarımı kastediyorum yanlış anlama olmasın)

Birde GTX750 Tİ OC fabrikadan overclocklu gelmesi güzel benim overclock bilgim yoktu hazır yapılmışı sunmuşlar.

Eğer İngilizcen iyiyse aşağıdaki linkte 950'nin diğer kartlarla kıyaslanmış çok detaylı bir incelemesi var.
ASUS GeForce GTX 950 STRIX review

Yukarıdaki linkte GTA 5 oyununda 1920x1200 çözünürlükte 2xMSAA açıkken 950 Asus Strix ile saniyede 47 kare alınırken, 750 Ti ile 34 kare alınmış. Yani arada 13 karelik bir fark var.
Yalnız bu iki kart arasında 270 liralık bir fark var ve tabi ki bu fiyat farkı da performansa açık bir şekilde yansımış.

Bence ileriye dönük olarak GTX 950 OC versiyon almak senin açından çok daha fazla katkı sağlayacaktır.
Ama çok daha uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsan sana iki seçenek önerebilirim.
1. Ya yaklaşık 1000 liralık yatırım yapıp Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION alacaksın.
2. Ya da Nvidia'nın duyuracağı yeni kartları bekleyeceksin ve ona göre fiyat/peformans açısından seçimini yapacaksın.

Böyle bir seçim uzun vadede yeni bir kasa toplasan bile seni birkaç sene idare edecektir.

750 ve 950 ile bence en fazla 2 sene devam edilebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı