Yeni sistem topladıktan sonra format atılır mı?

MaeBae

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese, yarın yeni bilgisayar toplayacagım, işlemci, anakart ve RAM'ler değişecek, fakat şu anki kullandıgım bilgisayarımdaki HDD'yi ve SSD'yi kullanacagım.

Dolayısıyla sorum da şu, sistemim SSD'ye kurulu. Yeni bilgisayarıma takıp devam edebilir miyim, edersem ne kadar verimli olur?
Yoksa format kesinlikle gerekli mi?

Gerek var mı bilmiyorum ama şimdiden konuyla alakalı olacak PC özelliklerini yazayım alta.
Şu anki bilgisayarım;

Anakart: ASRock H67M-GE
İşlemci: Intel Core i7-2600 CPU 3.40 GHz

Toplayacağım bilgisayar;

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Prozessor
Anakart: Gigabyte B450 Aorus Elite
RAM: Ballistix Sport LT 16 GB 3000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Devam edebilirsin, ancak format atmak lazım driverler farklı sistem düzgün ve stabil olmaz o yüzden format atıp kullanman daha iyi.

Hocam cuma günü sistem değişikliği yaptım, kafamda format atmak vardı. Yeni sistem direkt boot olup açılınca işime geldi. Saniyesinde windows güncelleme aracı çipset ve yardımcı eklentileri kurdu. Oynadığım herhangi bir oyunda FPS düşmesi gibi sıkıntı yaşamadım çok stabil çalışıyor. Önceden kurulu olupta açılmayan bir programda yok. Koskaca windows elbet düşünmüştür driverların çakışıp çakışmayacağını. :D
i5 4570, asus h81m-c, 12 GB RAM > i5 9400f, asus b365-g, 16 GB RAM değişiklik bu şekildeydi. Ekran kartım aynı.

Hocam cuma günü sistem değişikliği yaptım, kafamda format atmak vardı. Yeni sistem direkt boot olup açılınca işime geldi. Saniyesinde windows güncelleme aracı çipset ve yardımcı eklentileri kurdu. Oynadığım herhangi bir oyunda FPS düşmesi gibi sıkıntı yaşamadım çok stabil çalışıyor. Önceden kurulu olupta açılmayan bir programda yok. Koskaca windows elbet düşünmüştür driverların çakışıp çakışmayacağını. :D
i5 4570, asus h81m-c, 12 GB RAM > i5 9400f, asus b365-g, 16 GB RAM değişiklik bu şekildeydi. Ekran kartım aynı.
ben şey olarakda düşünüyorum, sonuçta intel'den amd'ye gecicem hani :D stabilite konusunda başım ağrımasın. format atayım kafa rahat kalsın en iyisi.. teşekkürler herkese..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı