Yeni sistemde 720P monitör kullanılır mı?

Gökalp Fırtın

Hectopat
Dostlar bir kaç haftaya yeni bir bilgisayar alacağım fakat aklımda bir kaç tane soru var. Benim monitörüm 1366x720 çözünürlüğünde. 4000TL bütçem var. Acaba 3500TL PC alıp geri kalan ile 500TL 1080p monitör mü alıyım yoksa 4000TL PC alıp dönüştürücü ile mi kullanayım? Eğer 4000TL PC alırsam en az 6 ay boyunca şu anki kullandığım monitörü kullanmam gerekecek. Cevaplarınızı bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence bir sakıncası yok. 6 ay sonra 1080p monitör alınır. Ben 2 yıldır 768p monitör kullanıyorum. Bir türlü fırsat olmadı almaya monitör. 6 ay sonra 1080p alır keyfinize bakarsınız.

Bu yüzden 4000 TL ile alabileceğiniz en iyi sistemi alın. Monitör değişimi diğer bileşenlerden çok daha kolay sonuçta. :)

Tabi burada işin içine "Görüntü kalitesi mi, akıcılık mı?" sorusu da giriyor. Şimdi ben akıcı bir oyun deneyimini tercih ettiğim için görüntü çok güzel değil ama her oyunu akıcı oynayabiliyorum. Dersen ki görüntü güzel olsun, akıcı olmasa da olur diye o zaman monitör düşünebilirsin.
Bence bir sakıncası yok. 6 ay sonra 1080p monitör alınır. Ben 2 yıldır 768p monitör kullanıyorum. Bir türlü fırsat olmadı almaya monitör. 6 ay sonra 1080p alır keyfinize bakarsınız.

Bu yüzden 4000 TL ile alabileceğiniz en iyi sistemi alın. Monitör değişimi diğer bileşenlerden çok daha kolay sonuçta. :)

Tabi burada işin içine "Görüntü kalitesi mi, akıcılık mı?" sorusu da giriyor. Şimdi ben akıcı bir oyun deneyimini tercih ettiğim için görüntü çok güzel değil ama her oyunu akıcı oynayabiliyorum. Dersen ki görüntü güzel olsun, akıcı olmasa da olur diye o zaman monitör düşünebilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Sana bağlı idare edebileceksen 6 ay çok uzun bir süre değil. 768P'de inanilmaz kötü değil. DSR açıp 1080P çözünürlükte kullanabilirsin. Gerçek 1080P gibi olmaz. Ama iş görür.

Yok ben idare edemem. 4000 TL sistem topluyorum. Anında 1080P'den faydalanmak istiyorum diyorsan. i3 8100 - GTX 1050 Ti sistem alırsın. Yanına duruma göre 60 Hz VA panel ya da 75 Hz TN panel bir mönitör alırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı