Çözüldü Yeni sistemde eski monitör kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ReavenCache

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşlar yeni sistem topladım ancak monitöre bütçem yetmediği için alamadım. Elimde eski bir monitör var (Samsung SyncMaster 226bw) acaba yeni bir monitör alana kadar bunu kullansam olur mu çözünürlük 1680x1050 75Hz olarak görünüyor ancak 60 alabiliyorum. Normalde benim ekran kartım daha yüksek çözünürlük destekliyor. Sisteme bir zararı var mıdır? 1 ay idare etsin yeterli.
Sistem şu şekilde:

ASUS Prime H510M-A
RX 6500 XT.
i5 11400F.
8 GB 3200 MHz RAM.

Çözüm
Sisteme bir zararı yok kullanabilirsin. Eski monitörü kullanıp kullanmaman tamamen sana kalmış bir şey.
Bende 30klik sistem topladim 27 inc 60 Hz monitor kullanıyorum. Yurt dışına gidecegimden dolayi monitor almadim. O cağ atlamayi yasayamadim henüz 😂
Benim kullandığım monitör 18.5" 60hz VA panel 5ms idi. Ondan 165hz 1ms 24" monitöre geçince ciddi anlamda çağ atladım. O monitör artık yan ekranım, arada dikkatimi çekiyor, diyorum ki bunca zaman ben bununla nasıl oyun oynamışım. :D
Cevaplarınız için teşekkür ederim oyunlarda çözünürlükten dolayı FPS düşüklüğü yaşar mıyım sistem normal kendi performsnsında çalışabilir değil mi?
1080p çoğu oyunda sabit çözünürlüktür, daha düşük çözünürlük seçerseniz daha yüksek FPS alırsınız, daha yüksek çözünürlük seçerseniz daha düşük FPS alırsınız.

Benim kullandığım monitör 18.5" 60Hz VA panel 5ms idi. Ondan 165Hz 1ms 24" monitöre geçince ciddi anlamda çağ atladım. O monitör artık yan ekranım, arada dikkatimi çekiyor, diyorum ki bunca zaman ben bununla nasıl oyun oynamışım. :D

1080p çoğu oyunda sabit çözünürlüktür, daha düşük çözünürlük seçerseniz daha yüksek FPS alırsınız, daha yüksek çözünürlük seçerseniz daha düşük FPS alırsınız.

Anladım teşekkürler 1650x1080 olarak kullanacağım mecbur :)

Monitör sadece görüntüleme amaçlı.

2003 model ViewSonic tüplü monitöre VGA üzerinden Windows 10 son sistem pc bağlamıştım. Monitörün çalışıp çalışmadığını test etmiştik. 😀

Düşük çözünürlük, ayarlarda; yeni monitörlere (yüksek çözünürlüklere) göre daha fazla FPS alırsınız. Daha akıcı oyun deneyimi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı