Yeni Sistemde Görüntü Sorunu

eknckr

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün toplama bilgisayarım geldi. İlk defa bugün montaj yaptığım için, 4 saat kadar uğraştım. Bütün parçaların sorunsuz çalışmasına, fanları ve ışıkları yanmasına rağmen monitöre görüntü gelmiyor. RAM'leri çıkarıp taktım. Anakartın DVI slotuna da taktım ancak bir sonuç alamadım. Monitörde de bir problem yok. Eski bilgisayarımdan söküp, yeni bilgisayara taktım. Canım çok sıkılmış durumda. Yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sogutucuyu takarken anakarti zedelemisim. Islemciyi algilayamiyor anakart. Asus bu konuda bana yenisini yollayabilir mi? Kullanici hatasi olsa da anakart calismiyor diye yollayacagim. Bi sansim var mi sizce yoksa cope mi gitti param. Sanirim tornavida darbeleri tamir edilemiyormus anakartta. Kaldim boyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum gün boyu meşgul olduğum için şimdi dönebildim konuya, bir göz atıyorum.
Harici GPU'nun 6pin güç bağlantısı yapılmamış. Güç kaynağında varsa 6 pin veya 4+2 şeklinde gerekli bağlantıyı sağlayıp dener misin? Sonuç alamazsan geri dönüş yap. Belleklerden 1 tanesi kalsın, CPU'ya en yakın tarafta bulunsun. Anakart üzerinde bir uyarı vs var mı bu arada? Araştırayım anakartı, herhangi bir hata kodu verme imkanı var mı görelim.

IMG-20180707-WA0008-min.jpeg

Ustam gonderdim ariza tespite.sogutucu braketini yanlis takmisim anakarta zarar vermisim takarken. Islemciyi gormuyormus. Bunun tamiri olur mu veya iadesi. Yoksa elimde mi kaldi.

Ayriyetten brakette haşat oldu. Lga 115x destekli braket satan bir yer yok sanirim trde. Buldugum her site amazon ebay gibi yurtdisindan gelmeli

Dosya Ekleri

• received_626548894384850.jpeg
    received_626548894384850.jpeg
    409 KB · Görüntüleme: 53
  • received_626548891051517.jpeg
    received_626548891051517.jpeg
    448,2 KB · Görüntüleme: 52
Daha önceden güç kablosunu takıp test etmediysen keşke arıza tespite göndermeseydin. Zira güç kablosu takılı değilken görüntü gelmemesi çok normal. Bazı GPU'lar uyarı bile veriyor led ile. Veya anakart üzerindeki DVI portu ile görüntü almayı denediysen o da aynı işi görür.

Eğer farklı bir kişi güzelce test edip; sorun anakartta dediyse iş değişir tabi. Anakartı yeni aldıysan garanti üzerinden tamiri yapılır büyük ihtimalle, beklemen gerekir yalnızca 2 hafta kadar.

Daha önceden güç kablosunu takıp test etmediysen keşke arıza tespite göndermeseydin. Zira güç kablosu takılı değilken görüntü gelmemesi çok normal. Bazı GPU'lar uyarı bile veriyor led ile. Veya anakart üzerindeki DVI portu ile görüntü almayı denediysen o da aynı işi görür.

Eğer farklı bir kişi güzelce test edip; sorun anakartta dediyse iş değişir tabi. Anakartı yeni aldıysan garanti üzerinden tamiri yapılır büyük ihtimalle, beklemen gerekir yalnızca 2 hafta kadar.

Hocam gpu takiliyken de denedim anakarta baglayipta denemistim. Goturdugum yer bana bu hasarlarin onarilamaz oldugunu ve degisim de yapmazlar dedi. Ben yine gonderecegim o ayri konu ama umidim yok.

Braket konusuna gelince. Asetek sivi sogutma kiti var. Benim sogutmayla tipatip ayni brakete ve vidalara sahip. Ancak yurtdisindan siparis ilk defa verecegim. Turkiyede bulamadim. Guvenilir bir marka mi asetek? Urunumun gelmeme olasiligi var mi
Anakartin hasarlarinin fotoğrafını attım gordun degil mi

Anakarta ciddi bir hasar verdiğinizi düşünmüyorum ancak öyle ise değişim yapmazlar evet bu doğru fakat GTX 1050ti armor gibi modeller anakarttan gücünü alırken, GTX 1050ti gaming X sizde bulunan modelde 6pinlik bir güç girişine yer verilmiş oraya uygun bir kablo takıp deneseydin keşke veya en kötü ihtimal GTX 1050ti ı söküp İ7 8700K dan onboard bağlantıdan görüntü almaya çalışsaydın keşke, konuyu baştan yakalayamadığım için üzüldüm.
Anakartınıza herhangi bir BİOS güncellemesi yapılmasına gerek yok çünkü z370 platformu şuan için sadece 8. nesil işlemciler için üretilmiştir herhangi bir BİOS güncellemesi almasına gerek yoktur.
GTX 1050Ti takılı iken anakarttan görüntü almaya çalıştım demişsin bu şekilde sistem görüntü vermez sistem ekran kartını çalıştırmaya çalışır. Harici GPU takılı iken onboarddan görüntü alınmaz. Garanti için gönderdiğiniz ürünü çok büyük ihtimalle yarın sabahtan gönderirler ürün gönderilmeden dediğim adımları denemenizde fayda var bence en fazla biraz daha uğraşmış olursunuz.
Ben sistemin ilk başta görüntü vermemesinin sebebinin ekran kartının güç bağlantılarının yapılmamış olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam gpuyu cikaripta denedim onboard a takmayi oylede olmadi. Bana denilen sey o cizikler yuzunden islemciye giden frekanslar kesilmis algilayamiyormus islemciyi anakart.

Sistemi internetten indirimleri yakalayip incehesap hepsiburada qpbilisim gibi sitelerden topladim. Anakart incehesaptan alinma. Ama direkt asusla iletisime gecip onarim icin kargo yollamalarini istedim form doldurdum. Hafta ici belli saatler arasi kargo gelip alip servise goturecek. 3 cizige kadar tamir ediliyormus anakartlar ama orda kac cizik var anlayamadim. Cizikten kasti ne onuda anlamadim gerci.

Brakete gelince cok arastirdim ettim. 20 tane bilgisayarciya sordum hepside bu orjinal urun bulamazsin dediler. Nzxt ve corsairin sogutucularini yaptirdigi markanin (asetek) internette sitesini buldum. Sattigi urunler sadece bu braketler zaten onlarda bi eksiklik oldugunu anlamis olmali pazarda. Nzxtnin sogutucularini onlar yaptigi icin braketlerde oldugu gibi vidasina kadar ayni. 100 tlye geliyor turkiyeye oradan verecegim siparis.

B

Monitorle kasayı bağlıyan kabloyu büyük ihtimalle anakarttaki yere takmıssındır oyüzden görüntü gelmiyor olabilir bunun çözumu kabloyu hdmi donusturucu veya dvi donusturucu alarak ekran kartındaki yere takarak çözersin inşallah çözüm budur

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı