Çözüldü Yeni sistemde HDMI No Signal hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zed or die

Hectopat
Merhaba, bugün yeni sistemim geldi açtım. Sonra PC açılmadı ve şu sorun geldi. (reboot and select proper boot device or insert boot Media in selected boot device and press a key). Bende BIOS'a girip SSD ile ilgili birkac ayari değiştirdim. Sonra RAM'leri 3600MHz yaptim (3600MHz destekliyorlar). 2133'tü en başta. Sonra save and exit dediğimde görüntü gelmedi. Bende kapatıp açtım bilgisayarı. Bu kez BIOS'a da giremiyorum. HDMI no signal diyor. PC'yi kapatma tuşuna basarak kapatmaya çalışınca Power ışığı yanıp sönüyor. Klavyeye ise asla ışık gelmiyor yani çalışmıyor. Başka laptopa takıp denedim yine olmadı. Lütfen yardımcı olun en mutlu günüm kabusa döndü. (Mouse çalışıyor bu arada. Ekran kartı da ısınmış biraz harici fanlar da dönüyor.)

Çözüm
Siyah ekranların sebebi genelde BIOS üzerinden işlemciye uygulanan overclock/undervolt işlemlerinde düşük voltaj verilmesi, yüksek voltaj verilmesi vb. olur; bunun yanı sıra bir başka sebep de RAM'lerin ayarlarıyla oynamak. Doğru bir ayar girmediyseniz doğal olarak PC açılmaz. Böyle bir problemden dolayı siyah ekran alıyorsanız BIOS'a bile girememeniz normal, hepimizin başına sıkça geliyor. Sadece BIOS ayarlarını sıfırlamanız gerekiyor.
Özellikle RAM ile alakalı değişikliğinizden sonra açılmaması normal. Yüksek ihtimalle yeni ayar stabil değil, bu yüzden ekran bile gelmiyor.

PC'yi kapatın ve fişini çekin. BIOS'u sıfırlamak için anakarttaki BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra geri takın. Daha sonrasında fişi takın ve PC'yi açıp görüntü almayı deneyin. Aşağıdaki gif dosyasında gösterildiği gibi yapabilirsiniz.

bios-pili.gif

Özellikle RAM ile alakalı değişikliğinizden sonra açılmaması normal. Yüksek ihtimalle yeni ayar stabil değil, bu yüzden ekran bile gelmiyor.

PC'yi kapatın ve fişini çekin. BIOS'u sıfırlamak için anakarttaki BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra geri takın. Daha sonrasında fişi takın ve PC'yi açıp görüntü almayı deneyin. Aşağıdaki GIF dosyasında gösterildiği gibi yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1773011

Dediklerini deneyeceğim.
Ama o zaman BIOS'a girebilmem gerekmez miydi? Klavyenin okunmamasının sebebi de bu olabilir mi? Ya da Bilgisayarı açınca asla kapanmaması gibi.

Siyah ekranların sebebi genelde BIOS üzerinden işlemciye uygulanan overclock/undervolt işlemlerinde düşük voltaj verilmesi, yüksek voltaj verilmesi vb. olur; bunun yanı sıra bir başka sebep de RAM'lerin ayarlarıyla oynamak. Doğru bir ayar girmediyseniz doğal olarak PC açılmaz. Böyle bir problemden dolayı siyah ekran alıyorsanız BIOS'a bile girememeniz normal, hepimizin başına sıkça geliyor. Sadece BIOS ayarlarını sıfırlamanız gerekiyor.

Çözüm
Bios pilini söküp 5dk bekleyip taktım şuan power tuşu yanıp yanıp sönüyor anlamadim. Hala tık yok

Arkadaşlar çözüldü olarak işaretlenmiş ama hala sorun var. Artık klavyeyi okuyor BIOS sifirlandiktan sonra. Ama sürekli (reboot and select proper boot device or insert boot Media in selected boot device and press a key) hatasını alıyorum bilen var mıdır?

Son düzenleme:

Bu konuya baktınız mı? Boot sırasıyla alakalı olabilir.

Bu konuya baktınız mı? Boot sırasıyla alakalı olabilir.
Bios sıfırladım. Ssdyi söküp taktım. Kabloları tekrar kontrol ettim. Hala çözüm yok 6 saattir uğraşıyorum. Size tavsiyem Gençer Gaming pişmanlıktır. Gerçekten bedavaya ürün almadiysaniz 300 500tl indirim için almaya değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı