Yeni sistemde M.2 SSD takınca kilitleniyor

kartonadam

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston a400 240 gb
Anakart
Asrock B450m hdv
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600G
Merhaba. Bugün yeni bir toplama sistem kurdum. Elimdeki Kingston A400 240 GB SSD haricinde bütün parçalar yeni. SSD'yi de laptop için almıştım yalnız laptop arıza çıkarınca boşa çıktı. En son sorunsuz çalışıyordu.
Sorun şu şekilde; sistemde her şey normal gibi. SSD'yi takınca açılış ekranında kilitleniyor. Ne klavye tuşları ne de başka bir şeye tepki veriyor. BIOS güncellemesi yaptım, BIOS içerisinde M.2 portu ile ilgili ayarları Auto modundan kendi standardına getirdim (pek anlamasam da). Bundan sonra PC açılmaya başladı. Ama yine de SSD boot ekranında veya işleyim sisteminde görünmüyor.
Gördüğüm başka bir anormallik ise sistemi açar açmaz ısınmaya başlıyor ve el değmeyecek sıcaklıklara çıkıyor.
Sizce arıza SSD de mi yoksa anakarttan veya BIOS ayarlarından da mümkün mü?

Merhaba. Bugün yeni bir toplama sistem kurdum. Elimdeki Kingston A400 240 GB SSD haricinde bütün parçalar yeni. SSD'yi de laptop için almıştım yalnız laptop arıza çıkarınca boşa çıktı. En son sorunsuz çalışıyordu.
Sorun şu şekilde; sistemde her şey normal gibi. SSD'yi takınca açılış ekranında kilitleniyor. Ne klavye tuşları ne de başka bir şeye tepki veriyor. BIOS güncellemesi yaptım, BIOS içerisinde M.2 portu ile ilgili ayarları Auto modundan kendi standardına getirdim (pek anlamasam da). Bundan sonra PC açılmaya başladı. Ama yine de SSD boot ekranında veya işleyim sisteminde görünmüyor.
Gördüğüm başka bir anormallik ise sistemi açar açmaz ısınmaya başlıyor ve el değmeyecek sıcaklıklara çıkıyor.

Hocam SSD sıkıntılı olabilir mi acaba :D soruda zaten cevabı vermişsiniz.

Ssd dizüstünden çıkma demişsiniz, bir ihtimal onun sürücüleri şuan yüklü olan işletim sistemiyle yeni bilgisayarda sorun çıkarıyor olabilir. Sonuçta işletim sistemini sıfırdan kurmadan iki bilgsayar arasında disk değişimi yaparsanız tam randımanlı çalışmasını bekleyemezsiniz. Bence yedeğiniz falan filan varsa diskte, yedek alın sonra işletim sistemini yeni bilgisayarda tekrar kurun baştan.

Daha Windows kuramadım. Yan işlemleri Win7 li eski bir laptoptan hallediyorum. Orada da Windows'u indirme aracı hata veriyor.

Hatırladığım kadarıyla SSDde yedeklenmeyi hak edecek önemli bir veri yok. Bu girişe sahip başka bir bilgisayarım yok test etmek için.

Garantisi daha devam ediyor. Bilendenal.com sitesinden aldım. Sizce Kingston'un Türkiye'deki servis ve garantisi nasıldır? Beni süründürür mü?

Daha Windows kuramadım. Yan işlemleri Win7 li eski bir laptoptan hallediyorum. Orada da Windows'u indirme aracı hata veriyor.

Hatırladığım kadarıyla SSDde yedeklenmeyi hak edecek önemli bir veri yok. Bu girişe sahip başka bir bilgisayarım yok test etmek için.

Garantisi daha devam ediyor. Bilendenal.com sitesinden aldım. Sizce Kingston'un Türkiye'deki servis ve garantisi nasıldır? Beni süründürür mü?
Direkt sitesinden indirebilirsiniz bildiğim kadarıyla. Uzun süre orijinal windows kullanmadım tam da hatırlamıyorum da en son böyle indirmiştim.

Eski laptobun hard diskini aldım bilgisayarcıdan. Onu takıp sistemi oradan boot ettim. Yine çalışmadı. Sistemdeki sorun SSDyi görmeme sorunu değil de SSDyi takıp sistemi açtığımda " Press F2 or DEL to UEFI Setup
Press F11 for Boot Menu" ekranında takılıp kalıyor. SSDyi çıkardığımda düzeliyor.

Bazı yerlerde bios güncellemesi gerektiği yazıyor. Asrock'un sitesinde en son bios sürümü 4.70 olarak gözüküyor. Benim aldığım anakartta bios 4.90 olarak gözüküyor. Resmi biosu kurmaya çalıştığımda dosyayı görmedi. Değişik kaynaklarda 4.80 beta sürümü vardı. Onu indirip kurdum ama bir değişiklik olmadı.

SSDnin takılı olduğu MSİ laptopta chipset arızası var. Tamircim SSDyi bozmuş olabileceğini söyledi. Ayrıca 450m chipsetli anakartlarda m2 yuvasının bazen düzgün çalışmadığını da söyledi bana.
Bugün veya yarın SSDyi götürüp test edecez. Artık ya anakartı iade edeceğim ya da yeni ssd alacam.

Evet sonunda SSDyi test ettirdim. Üzerindeki entegre yanmış. Bilgisayarcımın dediğine göre ters takmışım.
Hem anakartı hem SSDyi inceledim. Anakart üzerindeki yuvadaki çentik sağ tarafta. Eski laptobumda sol taraftaydı. SSDde ise iki taraflı çentik var ve iki şekilde de oturuyor yerine. Ters takınca da yakmışız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı