Yeni sistemde mavi ekran hatası

Celalien

Kilopat
Yer
İstanbul
Sistemi yeni topladım, M.2 üzerine Win10 1903 temiz kurulum yaptım. Sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bugün 3 kere arka arkaya oldu. Tahminimce RAM XMP'den kaynaklanıyor, kapatınca düzeldi ama iki farklı hata kodu verdiği için emin değilim.

Minidump dosyaları burada.

Hataların çoğunluğu ekran kartı sürücü kaynaklı. Ethernet sürücünü de güncelle.

Nvidia en son sürüm yüklü ayarlarda da otomatik güncelleme açık.

Windows kurulumundan sonra anakartın destek sayfasındaki mevcut olan en güncel sürücüleri yükledim. (Ethernet, çipset ve ses sürücüleri)

Windows otomatik sürücü yükledi de onlarla mı çakışıyor acaba?

XMP açık bir şekilde Memtest yapar mısınız?

Deneyecek kadar mavi ekran vermeden açık kalırsa deneyip sonuçları eklerim.
Şimdilik xmp disabled seçili. 2133 Mhz frekansında sorunsuz çalışıyor.

BIOS güncel mi? Eğer BIOS güncel değil ise, güncelleme yaptıktan sonra XMP özelliğini açıp mavi ekran sorunu ile karşılaşıp karşılaşmadığınızı gözlemleyin.

Bios güncel değil. Destek sayfasında baktım 5 6 yeni versiyon daha çıkmış. Çok karışık talimatlar yazıyor. Şahsen biosu bozmaktan korktuğum için kalkışmadım.

2933 yapip denesene.

Manuel frekans ayarı nasıl yapılıyor? UEFI de M.I.T sayfasında XMP için disabled ve profile 1 seçenekleri var sadece.

Nvidia en son sürüm yüklü ayarlarda da otomatik güncelleme açık.

Windows kurulumundan sonra anakartın destek sayfasındaki mevcut olan en güncel sürücüleri yükledim. (Ethernet, çipset ve ses sürücüleri)

Windows otomatik sürücü yükledi de onlarla mı çakışıyor acaba?

Deneyecek kadar mavi ekran vermeden açık kalırsa deneyip sonuçları eklerim.
Şimdilik xmp disabled seçili. 2133 Mhz frekansında sorunsuz çalışıyor.

Bios güncel değil. Destek sayfasında baktım 5 6 yeni versiyon daha çıkmış. Çok karışık talimatlar yazıyor. Şahsen biosu bozmaktan korktuğum için kalkışmadım.

Manuel frekans ayarı nasıl yapılıyor? UEFI de M.I.T sayfasında XMP için disabled ve profile 1 seçenekleri var sadece.
Anakartlarımız aynı olmadığı için tam bilemem fakat Overclock>Dram Frequency>2933Mhz oluyorsa deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı