Herkese iyi sosyaller. İtopya üzerinden topladıgım sistem elime ulaşmıştı fakat elime ulaştıgı andan şu ana kadar yani yaklaşık 10-15 gündür sürekli mavi ekran yiyorum. 15 günlük süreçte sistem 2 kez teknik servise gitti fakat teknik serviste hiçbir sorun oluşmadıgından sistemi tekrar aldım. İlk teknik servise götürdüğümde gözümün önünde 2 saat boyunca test yaptı, oyun oynadı ve yük esnasında kullanım sağladı. Hiçbir şekilde bir hata vs almadı. İkinci kez götürdüğümde ise bilgisayarın 2 gün boyunca açık oldugunu ve herhangi bir hata ile karşılaşmadıgını söyledi. Fakat eve gelir gelmez mavi ekran yemeye başladım. Çoğu zaman mavi ekran alıyorum, bazen de sistem kendi kendini direk yeniden başlatıyor. Değil oyun oynamak, sistem boştayken bile sistem kendi kendine 5 dakikada bir mavi ekran yiyor. Bu süreçte çok fazla testler yaptım. Fakat hala mavi ekran yemeye devam etmekteyim. Minidump dosyalarını da buraya ekleyeceğim, bilgisayar bileşenlerimi de ekliyorum. Bilgisi olan var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Herkese teşekkür ederim.
Yaptığım işlemler:
Tek slotlu şekilde RAM'leri değiştirip denedim. Elimde 1050 Ti kart vardı, onunla da denedim. Kullandıgım ekipmanları vs her şeyi değiştirip denedim. Format attım temiz şekilde. Ekran kartını söküp işlemci onboard olarak test ettim fakat sorunum hala devam etmekte. BIOS, Windows ve chipset driverlarının hepsi günceldir.
Hocam Affınıza sığınarak, 7700XT'li yakın bir arkadaşım aynı sorundan muzdaripti, tüm testlerde en ufak sıkıntı yaşamamasına rağmen bilgisayar donuyordu ve mavi ekran veriyordu. Sonrasında ise, DP kablosunu ekran kartı yerine anakarta taktığını farketmiş. Çok dalga geçmiştim yalan olmasın ama sorunun çözüldüğüne sevinmiştim. Bilgisayara ne kadar hakim olup olmadığınızı bilemiyorum ama bir kontrol ederseniz iyi olabilir.
Diğer iki hata ise AMD Chipset kaynaklı oluşmuş. Ancak Chipset sürücüsü güncel ise ve halen bu konuda hata alınıyorsa işlemciye bir donanım testi yapmak gerekebilir.
OCCT indirerek CPU'ya en az yarım saatlik bir stres testi uygulayalım. Çökme durumu oluşursa bunun yanında PSU'yu da test ederiz. Güç beslemesinde bir sorun oluşuyor da olabilir.
Diğer iki hata ise AMD chipset kaynaklı oluşmuş. Ancak chipset sürücüsü güncel ise ve halen bu konuda hata alınıyorsa işlemciye bir donanım testi yapmak gerekebilir.
OCCT indirerek CPU'ya en az yarım saatlik bir stres testi uygulayalım. Çökme durumu oluşursa bunun yanında PSU'yu da test ederiz. Güç beslemesinde bir sorun oluşuyor da olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Tabii ki stres testi yapmayı deneyeceğim yarın fakat bilgisayar masaüstünde iken bile mavi ekran yiyor sürekli. Bazen öyle bir oluyor ki mavi ekran yiyorum kapanıp açılıyor daha açılmadan tekrar yiyor. Eğer test yapabilirsem bilgi vereceğim. Bir de şüphelendiğim bir nokta şu oldu. Serviste hiçbir şekilde mavi ekran yemeyen bilgisayar benim evde sürekli yiyor. Acaba evin elektriği ile alakalı bir sorun olma ihtimali var mıdır? Evimiz çok yeni değil eski müstakil bir ev. Elektrik yetersizliğinden dolayı vs böyle bir sorun yaşama ihtimalimiz nedir hocam? 80.000 TL para ödedim ama hala sistemi kullanamıyorum. Yapmadıgım hiçbir şey kalmadı.
Hocam Affınıza sığınarak, 7700XT'li yakın bir arkadaşım aynı sorundan muzdaripti, tüm testlerde en ufak sıkıntı yaşamamasına rağmen bilgisayar donuyordu ve mavi ekran veriyordu. Sonrasında ise, DP kablosunu ekran kartı yerine anakarta taktığını farketmiş. Çok dalga geçmiştim yalan olmasın ama sorunun çözüldüğüne sevinmiştim. Bilgisayara ne kadar hakim olup olmadığınızı bilemiyorum ama bir kontrol ederseniz iyi olabilir.
Burada ekran kartı ile alakalı bir durum söz konusu değil. Sorun yüksek olasılık ile işlemci cephesinde.
Dökümlerdeki bilgiler ışığında bunları söyleyebilirim.
Hocam affınıza sığınarak, 7700XT'li yakın bir arkadaşım aynı sorundan muzdaripti, tüm testlerde en ufak sıkıntı yaşamamasına rağmen bilgisayar donuyordu ve mavi ekran veriyordu. Sonrasında ise, DP kablosunu ekran kartı yerine anakarta taktığını fark etmiş. Çok dalga geçmiştim yalan olmasın ama sorunun çözüldüğüne sevinmiştim. Bilgisayara ne kadar hakim olup olmadığınızı bilemiyorum ama bir kontrol ederseniz iyi olabilir.
Merhaba hocam. Maalesef ki aynı hatayı ben de yapmışım. Normal de asla yapmayacağım bir şeydi fakat nasıl bir dalgınlığıma geldiyse anakartın DP çıkışına takmışım. Ekran kartı çıkışına takınca sorun düzeldi. Şu an utanıyorum açıkçası böyle bir durum yaşadıgımdan . Herkese teşekkür ederim konu kilitlenebilir.
Merhaba hocam. Maalesef ki aynı hatayı ben de yapmışım. Normal de asla yapmayacağım bir şeydi fakat nasıl bir dalgınlığıma geldiyse anakartın DP çıkışına takmışım. Ekran kartı çıkışına takınca sorun düzeldi. Şu an utanıyorum açıkçası böyle bir durum yaşadıgımdan . Herkese teşekkür ederim konu kilitlenebilir.
Sorunun çözüldüğüne sevindim. Eski bir sistemden geçtiyseniz, kasa gözünüze devasa gelmiş olabilir. İnsan heyecanlanıyor, hele ki pahalı bir sistem toplandığında panik yapılabiliyor.
Sorunun çözüldüğüne sevindim. Eski bir sistemden geçtiyseniz, kasa gözünüze devasa gelmiş olabilir. İnsan heyecanlanıyor, hele ki pahalı bir sistem toplandığında panik yapılabiliyor.