Yeni sisteme DP ile bağlanan monitör "no signal" uyarısı veriyor

Samet204

Femtopat
Katılım
20 Mart 2024
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba iyi sosyaller. Yeni bir sistem topladım, görüntüyü DisplayPort ile alıyorum sistemi kurdum ilk açtığımda monitörde no signal uyarısı alıyorum, arkada Windows çalışıyor, test ettim sadece monitörde görüntü yok.

Bu şekildeyken reset tuşuna bastığımda sistem ikinci kez açılırken görüntü geliyor. Kasanın elektriğini kesip tekrar taktığımda yine aynı her açışımda görüntü yok sonra tekrar başlatıyorum. Biraz araştırdım, BIOS ayarlarını default vs yaptım ama düzelmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI deneyin(bunda düzeliyorsa yüksek ihtimal monitörünüzde dpden sinyali geç alma sorunu vardır veya kablonuz temassızlık yapıyordur) veya displayport kablonuzu tam tersi ( ekran kartındakini ekrana ekrandakini karta ) takıp deneyin.
Hdmi ile denedim şimdi aynı problem mevcut. Dp kablosunun her iki ucu da birebir aynı tek tek pinlerine kadar baktım, değiştirsem de fayda edeceğini sanmıyorum. Temassızlık olsa her reset sonrası görüntü vermez defalarca denedim. Kasadan elektrik kesilip sistem tekrar çalışırsa böyle oluyor ama normal kapatıp fişi çekmeyip vs açarsam olmuyor bu sorun.
 

Geri
Yukarı