Yeni Sisteme Eski HDD takmak

pc-user

Kilopat
Daha fazla  
Eski bir HDD var elimde ve yeni sisteme taktığım zaman bir problem olup olmayacağı konusunda kararsız kaldım. Takarsam sistemde bir yavaşlama olur mu? Ayrıca oyunları vs. kurulum klasörünü bu HDD üzerine yaparsam nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diski gerekli programlar ile bir ölçün durumu iyi mi, artık 'eskimiş' mi gibi. İyi durumdaysa yeni bir hard diskten çok büyük farkı olmaz.

Eğer çok dark sector oluştuysa bayağı bir uğraştırır. İmkanınız var ise 240 gb'lik ssd alıp bu hdd'yi depolama yada oyun sürücüsü olarak kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Tercih sizin tabii.

Samsung'un HD serisi HDD'leri 2009 veya 2010 mu? Çok ısınacak ve yavaşlamalar göreceksiniz bence, hem eski hem de zaten SATA 3 bile olmayabilir. Yeni bir HDD alın veya SSD alın ama bu sisteme Samsung HDD yazık olur.

Sistemini yavaşlatmayacaktır (SSD'ye kurulu ise sistem.) fakat HDD'nin sağlığında bir problem varsa yüklediğin oyunlarda/programlarda sıkıntı çıkabilir .

480 gb ssd mevcut zaten. Bunu yedek olarak kullansam ve oyunları vs. kursam diye düşünmüştüm bende. Sistem ssd üzerinde kurulu şuan .
Sistemini yavaşlatmayacaktır (SSD'ye kurulu ise sistem.) fakat HDD'nin sağlığında bir problem varsa yüklediğin oyunlarda/programlarda sıkıntı çıkabilir .
Hdd sağlığına nasıl bakabilirim acaba?

480 gb ssd mevcut zaten. Bunu yedek olarak kullansam ve oyunları vs. kursam diye düşünmüştüm bende. Sistem ssd üzerinde kurulu şuan .
SATA 2 ve 7200rpm anladım linkten. Özel dosyalarınız hariç kullanın derim. Çok eski olması düzenli kontrol ister. Oyunlarınızı atıcaksanız sorun olmaz. Ne zaman çok yavaşlar ve bad sactor artarsa bırakırsınız.
Kısaca uygundur oyun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…