Yeni sisteme PCI 5.0 SSD alınmalı mı?

Kiss0fdeath

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2019
Mesajlar
2.165
Eski sistemimi parça parça satıp Full ASUS ROG sistem diziyorum. Eski sistemimde 1 TB 980 Pro SSD var. Bunu o kasadan alıp yeni sisteme takmalı mıyım yoksa sıfır sistem dizmişken 2 TB'lık olanlardan gen 5 bir SSD mi almalıyım?
 
Profesyonel düzeyde edit ile felan uğraşmıyorsanız Gen 5 SSD ile oyunlarda pek bir fark göremezsiniz. Gen 5 SSD'ler daha çok PS5 ile güçlerini gösterebiliyorlar.
Gen 3 Samsung 970 Evo Plus ve Gen 4 WD SN850 kullanıyorum.
İki sürücüde de oyun yüklü ve pek bir fark göremedim.
Fuzuli masraf olur, 980 Pro hala bir canavardır.
Ama arkadaşın da dediği gibi, eğer harcayacak 8-10 bin TL'niz varsa neden olmasın :)
 
İmkan var da değer mi değmez mi onu bilemedim.
Sıradan bir kullanıcı için değmez. Oyun ve işletim sistemi performansında bilmem kaç yıllık SATA SSD'ler bile gayet iyi performans gösteriyor. Kağıt üstünde SSD'ler çok yüksek okuma-yazma hızlarına ulaştı ama bilgisayarı gündelik işlerde kullanan birisi o hızlara yaklaşmıyor bile. PCI-e 4.0 bir SSD düşünmeni gerektirmeyecek kadar uzun bir süre sana fazlasıyla yetecektir. Artık bazı ürünler tamamen kağıt üstündeki sayıları satıyor. Pratikte ise o sayılara ihtiyacın olmuyor. 540Hz monitör gibi mesela. Kağıt üstünde monitör o kadar yüksek bir yenileme hızına sahip ama dünya üzerinde kaç kişi o yenileme hızını algılayabiliyor? Çoğu insan 240 ile 360 arasındaki farkı bile ayırt edemiyor. Kısaca 5.0 bir SSD aldığında sadece bu SSD'ye sahibim diyebileceksin. Kullanım açısından sana hiçbir fark yaşatmayacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı