Yeni Sisteme Windows 10 Alınmazsa Ne Olur?

Hocam zaten "bazı kişiler öyle diyor" dedim. Başıma gelmedi ama yine de dendiği için yalan da olmayabilir.
Böyle diyenler mavi ekranı o sebeple almıyordur, ben onu demeye çalışıyorum. :) Her sorun yaşayan Windows'a laf attığı için.

Etkinleştirilmemiş Windows´larda bazı kısıtlamalar olur. Örneğin wallpaper değiştiremezsin ve sağ alt tarafta kaldırılamayan “Windows´u etkinleştir” şeklinde bir uyarı yazısı gelir. Ayrıca yine Windows´un kendi içinden gelen BitLocker disk şifreleme yazılımı ile Uzak Masaüstü Yönetim Aracı gibi programları Windows´u etkinleştirmeden kullanamazsın.

Bunlar sorun olmayacaksa Windows´u o şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Güvenlik güncelleştirmeleri dahil yazılım güncelleştirmelerini almaya devam edersin. Başka programlar ve oyunları kurabilirsin. Windows´un kendi bazı yazılımlarına alternatifleri de kurabilirsin. Örneğin diskini şifrelemen gerekiyorsa BitLocker yerine TrueCrypt´i, Uzak Masaüstü Yönetim Aracı yerine TeamViewer´ı kullanabilirsin.

Malum keyler alabilirsin, etkinleştirmek zorunda değilsin. Diğer bir yöntem olarak Windows kullanmayabilirsin, sistemine bağlı Hackintosh veya Linux kurabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı