Yeni sistemin sorunsuz çalıştığı nasıl anlaşılır?

hakannaykut

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemi kurdum sizlerin sayesinde. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İzninizle birkaç soru soracağım.

1-İkinci dikey monitörüm 2K Samsung G5 ama ekran 60Hz 1440p olarak ayarlanıyor max. Bunu nasıl düzeltebilirim?

2-Ekran kartı, işlemci vs. bunların calısmasının düzgün sorunsuz oldugunu nasıl tespit ederim?

3-Windows 11 kurduktan sonra sürücü sürücüleri otomatik güncellendi ve kuruldu kurulmayan bir ürün driver veya sürücüsü var mıdır buna nereden bakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ekran normalde 144 hz ve ustu ise, HDMI ile bagliysaniz, HDMI kablonun surumu yetersiz olabilir. DisplayPort ile baglarsaniz 60hz ustu secebilirsiniz. Ya da HDMI versiyonu yuksek bir kablo bulmaniz gerek.

2. 3DMark kullanip, islemci ve ekran kartinizin, benzer sistemlerle karsilastirildiginda nasil calistigini gorebilirsiniz. Bir puanlama sistemi vardir.

3. Baslat'a aygit yoneticisi yazin. Orada ustunde sari unlem isareti olan veya herhangi bir uyari olan bir aygit var mi bakin. Bu sekilde anlayabilirsiniz.

1- 2K 1440p olarak geçer(ondan yakındıysan). 144hz'den bahsediyorsan DP veya HDMI 2.0 ve daha üstü bir kablo kullanmalısın.
2-Yük altında testlere sokman gerek fakat ileride sürpriz oluşup oluşmayacağı muamma. Ekran kartı için Cinebench, Superposition, 3DMARK ile test yapıp değerleri kontrol edebilirsin. İşlemci için de Prime95 veya Aida64 olabilir, ama işlemcilerde genelde pinlerde bir aksilik görülmedikçe sorun oluşmaz, bu testler de overclock yapılırken kontrol için kullanılıyor yani çok da bir anlamı olmaz işlemciyi kontrol etmenin. Dümdüz CPU-Z stres testine soksan yeter diye düşünüyorum. Ram için de Memtest86, forumda rehberi vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…