Yeni SSD için tekrar Windows kurmak şart mı?

• Konuyu başlatan Mecra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.323

Mecra

Hectopat
Makaleler
1
Düz HDD kullanıyorum. İçinde CS:GO ve Rainbow var. Bir de Windows 8.1 arkadaşlar.
SSD almak istiyorum ama her şeyi baştan yüklemek istemiyorum.
Bunun bir kolayı var mı?
Misal her şeyi SSD kopyalayıp SSD'yi ilk birincil atayıp bu şekilde halledebilmek mümkün mü?
Sonrasında C sürücüsü silinip farklı bir amaç için kullanılabilir.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Böyle bir video veya doküman varsa da link bırakırsanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün, HDD'den SSD'ye klonlama yapıp sonra HDD'yi biçimlendirebilirsiniz. Ama temiz kurulum yapıp sonra kullandığınız yazılımları yeniden kurmanız en sağlıklısı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düz HDD kullanıyorum. İçinde CS:GO ve Rainbow var. Bir de Windows 8.1 arkadaşlar.
SSD almak istiyorum ama her şeyi baştan yüklemek istemiyorum.
Bunun bir kolayı var mı?
Misal her şeyi SSD kopyalayıp SSD'yi ilk birincil atayıp bu şekilde halledebilmek mümkün mü?
Sonrasında C sürücüsü silinip farklı bir amaç için kullanılabilir.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Böyle bir video veya doküman varsa da link bırakırsanız mutlu olurum.

Klonlama ile birlikte işletim sistemi ve dosyalarını olduğu gibi SSD'ye aktarırsın. Aktarmadan sonra HDD'yi biçimlendirirsin.
Samsung marka SSD'lerin yanında gelen Magician uygulaması ile klonlama işlemini kolayca ve zorlanmadan halledebilirsin fakat diğer marka SSD'lerin çoğu böyle uygulamalar ile birlikte gelmiyorlar. İnternette ücretsiz olarak gözüken ama uygulama kullanımında bir anda paralı sürüme geçiş isteyen çok fazla uygulama var. Başının ağrımaması açısından klonlama yapma fikrin varsa ilk önce Samsung SSD almanı öneririm. Uygulama gerçekten hayat kurtarıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı