Bir oyuna en fazla kaç para verirsiniz?

İdeal fiyat. Ne fazla ne az. Baya iyi oyun ve oyunlar alınır.

Bu baya iyi fiyatmış mesela. Zaten en yeni oyunlar bile 70-80 oluyor desek sen çok beklemeden bile ilk indirimlerde oyunların hype'ı bitmeden alabilirsin.
Evet de her oyuna o fiyati bicemem maalesef. FC, NBA serileri ve Rockstar sirketi haric tabii ki. 😃 Cogunlukla kaliteli oyunlari almaya calisiyorum.

Sen dolar deyince dedim Steam'den bahsediyorsun herhalde. Zira diğer launcher'lar hala TL üzerinden devam ettiriyor özellikle bahsettiklerin. Lakin yine de 1 dolar altı çok sınırlayıcı bir rakam. Onlarca oyun alacağım demiyorsan bence bir kaç oyuna en azından 5 dolar/200 TL küsür vermeni öneririm. Çünkü cidden baya iyi oyunlar var. Örnek veriyorum devasa açık dünyaya sahip Dying Light kendi başına sadece 3 dolar.
Dying Light'ı zamanında 20 TL gibi bir fiyata (Şu anki 40 TL veya 1 Dolar) almıştım. Sonraki aylarda Epic bedava olarak dağıtmıştı hatta.

2018 yılından beri ücretli-ücretsiz bayağı bir oyun istifledim. Steam, Epic, GOG, Ubisoft Connect, EA App, Xbox gibi birçok platformda 4000'i aşkın oyunum var. Yarısından fazlası oynanamaz durumda ama.

Son dönemlerde zamanında korsan olarak bitirdiğim oyunları ya da kesinlikle oynayabileceğim oyunları satın alıyorum. Yeni oyunlara sistemim yetmiyor zaten. Yeni bir sistem aldığımda FF16, E33 ve BG3 oynamak isterim.

Evet de her oyuna o fiyati bicemem maalesef. FC, NBA serileri ve Rockstar sirketi haric tabii ki. 😃 Cogunlukla kaliteli oyunlari almaya calisiyorum.
FC ile NBA serisi tam o fiyatı vermelik oyunlarda EA iyi yönetemiyor bu markaları gibi sanki 🤔 Rockstar zaten en iyi firma olarak kabul ediyorum. Sadece GTA 6 için değil tabii ki de... Onun haricinde her oyuna o kadar ödersen sıkıntı olabilir tabii :D

40-50 dolar, o da gta 6 gibi oyunlar için anca. Harici 30-35 maximum.
40-50 dolar çok iyi fiyat ama GTA 6 o fiyata çıkmaz sanırsam ya :D Şuan Xbox'un iyi kötü yaptığı her oyun 60 dolar olurken GTA 6'nın daha yüksek çıkması lazım. Hem Rockstar ismi, GTA serisinin ismi, tahminimce teknik açıdan en çok çalışılan oyun projesi olması falan derken yeni bir fiyat skalası bile ortaya koyabilir.

Dying Light'ı zamanında 20 TL gibi bir fiyata (Şu anki 40 TL veya 1 Dolar) almıştım. Sonraki aylarda Epic bedava olarak dağıtmıştı hatta.

2018 yılından beri ücretli-ücretsiz bayağı bir oyun istifledim. Steam, Epic, GOG, Ubisoft Connect, EA App, Xbox gibi birçok platformda 4000'i aşkın oyunum var. Yarısından fazlası oynanamaz durumda ama.

Son dönemlerde zamanında korsan olarak bitirdiğim oyunları ya da kesinlikle oynayabileceğim oyunları satın alıyorum. Yeni oyunlara sistemim yetmiyor zaten. Yeni bir sistem aldığımda FF16, E33 ve BG3 oynamak isterim.
Sen baya köklüsün piyasa da :D Ücretsiz ve key'lerle ilgilenmenden belliydi de bu kadar da tahmin etmezdim. Oyunlarının büyük bir kısmının oynanamama sebebi acaba Windows sürümünden mi kaynaklı? Sistemin yeni oyunlara yetmiyor deyince öyle tahmin ettim. Zira bendeki 2019'dan kalma 2060, i5 12400f sistem bile baya oyun kaldırıyor açıkçası. Cyberpunk 2077 gibi oyunları oynattırıyor da tabii artık çok daha yeni oyunlarda zorlanıyor. Onlarda zaten biraz optimizasyon sıkıntılı. Sadece 2060 zorlansa iyi Borderlands 4 var mesela 4000 serisi ekran kartında bile kasarak oynayanlar vardı :D

Son düzenleme:
İdeal fiyat. Ne fazla ne az. Bayağı iyi oyun ve oyunlar alınır.

Bu bayağı iyi fiyatmış mesela. Zaten en yeni oyunlar bile 70-80 oluyor desek sen çok beklemeden bile ilk indirimlerde oyunların Hype'ı bitmeden alabilirsin.

Hocam Online olmadığı sürece almıyorum. Bu fiyata da genelde Online oyunlar oluyor zaten. Single olanları başka hesaplardan oynuyorum bayağı da mutluyum.

Mesela bir oyun alacaksanız gönlünüzü zorlasanız hangi durumda en fazla kaç para verirdiniz? Mesela ben çok sevdiğim bir serinin oyunu durumunda en fazla 30 dolar verirdim.

Dostum, bu tamamen oyundan oyuna değişir. Ben bir oyunun fiyatını değerlendirirken, oyunun bana ne vaat ettiğini ve sunduğu içeriği dikkate alırım. Örneğin GTA 6 muhtemelen 80 dolar ya da 80 euro civarında çıkacak. Fiyat ilk bakışta yüksek gibi görünebilir, fakat oyunun vadettiği içerik ve uzun oynanış süresini düşündüğümüzde bence oldukça makul. Hatta bu kadar geniş kapsamlı bir oyun için fiyatını fazlasıyla hak ediyor.

Öte yandan bazı oyunlar var ki sadece 9-10 saatlik oynanış için yüksek fiyat istiyor. Hatta 5-6 saatlik bir oyun için 70-80 euro talep eden yapımlar bile var. Mesela Call of Duty. Ben Call of Duty serisine hiçbir zaman para vermem çünkü sunduğuna göre fiyatı bana göre gereksiz derecede yüksek.

Sen baya köklüsün piyasa da :D Ücretsiz ve key'lerle ilgilenmenden belliydi de bu kadar da tahmin etmezdim. Oyunlarının büyük bir kısmının oynanamama sebebi acaba Windows sürümünden mi kaynaklı? Sistemin yeni oyunlara yetmiyor deyince öyle tahmin ettim. Zira bendeki 2019'dan kalma 2060, i5 12400f sistem bile baya oyun kaldırıyor açıkçası. Cyberpunk 2077 gibi oyunları oynattırıyor da tabii artık çok daha yeni oyunlarda zorlanıyor. Onlarda zaten biraz optimizasyon sıkıntılı. Sadece 2060 zorlansa iyi Borderlands 4 var mesela 4000 serisi ekran kartında bile kasarak oynayanlar vardı :D
Windows sürümümde bir sorun yok. Windows 10 hala tüm oyunları destekliyor. Hem işlemcim hem de ekran kartım yaklaşık 13 yaşında. Sistem DDR3. Bu sistemle RDR2, GoW, CP2077 gibi oyunlarda ayarları düşürerek 60 FPS'leri görüyordum. Şimdiki oyunlarda ayarları en düşüğe çeksem bile 30 FPS'leri göremem.

O da doğru ama oyun içi alım alıma odaklı olanlar çoğunlukla oynadıkları oyun sayısı az oluyor. Tek bir oyuna daha çok zaman ayırıyorlar. Böyle de konu açmak aslında mantıklı olabilirdi lakin bu başlıkta konu açınca daha çeşitli cevaplar geldi bence.

Oyun içi satın alım bende yapıyorum bazen ama senin bahsettiğin sayıların yanında hiç kalır hatta saymasak bile olur 😂 Birde EA'nın yaptığı bence paragöz bir durum. Özellikle FC (Fifa) serisinde her yıl yeni oyun gelse bile neredeyse hiçbir şeyi değiştirmiyorlar. Ben olsam bende değiştirmezdim de en azından bazı sürümlere yepyeni mod'lar hatta hikaye eklerdim. Adamlar en fazla fizikleri değiştiriyor bu da doğru bir hamle ama fizikleri de iyi yapamıyorlar ki çoğu FC oyunun incelemeleri karışık olarak kalıyor sırf bu yüzden. Bu yüzden Fifa'ya hiç para yatırmazdım. Genel olarak iyi oyunlar da her sene yenisi çıkınca insan yenilikte bekliyor bazen.

Hocam inan bende farkındayım bütün bunların.
Ben ne güzel pes serisi oynuyordum mutlu mesut.
Bir arkadaş var o başlattı hala kulaklarını çınlatıyorum arkadaşın :)
Ki başlatan arkadaşta öyle güzel oynamıyor. Ama başlattı işte :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı