Yeni SSD performans sorunu

melihcimen

Decapat
Bugün, satın aldığım SanDisk 240GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5\"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-240G-G26: Amazon.com.tr geldi. Bende bilgisayarıma SSD'yi taktım, Windows'u SSD'ye kurdum ve Driver'ları yükleyip test yapınca benim için hayal kırıklığı bir sonuç ile karşılaştım.

as-ssd-bench SanDisk SSD PLUS 13.07.2020 20-57-47.png

Biraz araştırma yaptıktan sonra GA-F2A58M-DS2 (Rev. 3.x) | Anakart | GIGABYTE anakartımın SATA3 girişi olmadığını gördüm ve bundan kaynaklandığını düşündüm ama SATA2 portları 3Gbps'ye kadar destekliyordu ama ben 2Gbps bile alamıyordum. SSD'yi alan kişilerin yorumlarına baktığımda başkalarının da buna benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Sizce SSD'den kaynaklanan bir sorun mu yoksa hız testleri normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün, satın aldığım SanDisk 240GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5\"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-240G-G26: Amazon.com.tr geldi. Bende bilgisayarıma SSD'yi taktım, Windows'u SSD'ye kurdum ve Driver'ları yükleyip test yapınca benim için hayal kırıklığı bir sonuç ile karşılaştım.

Eki Görüntüle 614301

Biraz araştırma yaptıktan sonra GA-F2A58M-DS2 (Rev. 3.x) | Anakart | GIGABYTE anakartımın SATA3 girişi olmadığını gördüm ve bundan kaynaklandığını düşündüm ama SATA2 portları 3Gbps'ye kadar destekliyordu ama ben 2Gbps bile alamıyordum. SSD'yi alan kişilerin yorumlarına baktığımda başkalarının da buna benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Sizce SSD'den kaynaklanan bir sorun mu yoksa hız testleri normal mi?
Bendede aynısı var bir sıkıntı yaşamadım yaklasik 2 aydir kullaniyorum

Merhabalar. Bende aynı modelin 480 GB olanını kullanıyorum. Anakarta SATA3 girişinden bağladım ve değerleri görsele yükledim. Özellikle Write değeri her programı açıp test yaptığımda farklı olarak çıkıyor bazen 400 değerlerine geldiği de oluyor. Bu SSD modelinin biraz da kronik bir sıkıntısı olduğunu görmüştüm. Ayrıca şöyle bir konu buldum bakabilirsiniz. [Çözüm] SanDisk SSD Düşük Yazma Hızı - Technopat Sosyal Ben konuda yazanları demedim açıkçası.

Dosya Ekleri

• 12.PNG
    12.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 40
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı