Yeni SSD sonrası HDD'yi sökünce Boot failure hatası

YusufDemircan

Decapat
Arkadaşlar forumda yeniyim, sorunum şöyle dün yeni SSD aldım Windows'u kurdum hiçbir sorun yoktu. oyun falan yükledim oynadım eski HDD'yi de artık çıkarayım kullanınca takarım dedim. çıkardım Boot failure hatası yedim ama Windows SSD'ye kurulu HDD'yi tekrar takınca hata almıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'dan UEFI legacy Boot seçeneğini seçip SSD'yi Boot sırasında üste taşırsanız sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.

HDD'de UEFI sistem varken ve sisteme takılı iken SSD'ye kurulum yaptığınız için böyle. Kabaca UEFI kısmı HDD'de diye tabir edebilirim. Sistemde sadece SSD takılıyken kurulum yapın. Diğer türlü HDD'de gerekli kısım var diye SSD'de tekrar oluşturulmuyor.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler uefi kurulum yaptığımdan emin değilim rufus ile yazdırdım ssd ye kurdumm ama sistemim uefi desteklediğini zannetmiyorum bios ekranım hala eski mavi tarzda yine de hdd çıkarıp deneyeceğim yeni formatı eğer olmazsa tekrar yazarım
HDD kurmuşsunuzdur iyi bakın. Bir de SSD çıkarıp deneyin sadece HDD olsun.
onu denedim olmadı ssd de yüklü eminim
Birde şunu sorayım ben bu hdd yi çıkarmaz böyle kullanmaya devam edersem herhangi bir performans düşüşü yaşar mıyım çünkü hdd çok eski ama içine birşey kurmayacağım

HDD'yi çıkarın kurulum yaptığınız USB takın kurulum ekranı gelen sayfada sol altta onarım seçeneği olması lazım oraya tıklayarak başlangıç onarımı seçin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı