Netspeed'den Türk Telekom'a geçiş sürecinde ne yapmak gerekli?

Eflatun231

Centipat
Daha fazla  
Türknetten Netspeed'e geçmiştim, attan inip eşeğe bindim denebilir.
Netspeed'in 3 ay boyunca ayda 300 TL ödeme kampanyası vardı, ben de memnun kalmazsam 3 ay sonra iptal ederim zaten diye geçtim. 3 aylık deneyimlerim pek olumlu olmadı.

Öncelikle dalgalanmalar çok fazlaydı, hız ve ping değerleri akşam saatlerinde çok oynak oluyordu. Akşamları ping olmasa bile lag da giriyordu. Oynadığım Online oyunlarda upload latency ve download latency de oynaktı genelde. Alternatif ararken Türk Telekom'un 18 ay taahhütlü ilk 6 ay 410 TL sonraki 12 ay 810 TL olan 100 Mbps'lik kampanyasını gördüm (hattım 80 falan destekliyor uploadda 20 falan alıyordum).

Geçiş sürecinde Türk Telekom otomatik iptal ediyor mu? Eski Netspeed aboneliğimi benim mi iptal etmem gerekiyor? Netspeed ve TurkNet'te geçişlerimde iptal işlerini onlar hallediyordu. Taahhüt eskiden kötü bir şeydi ancak artık iyi bir şey oldu. ISS'ler sürekli zam yapıyorlar 18 ay kafam rahat olacak en azından. İnternet faturaları şu an 700 800 zaten.

Deneyimlerimi aktarmak istedim ve kafama takılanı sorayım dedim. Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom'a Netspeed Online işlemler üzerinden alacağınız xDSL numarasını alıp Türk Telekom'a söyleyeceksiniz. Online başvuru yapıyorsanız geçiş talebi üzerinden ilerlemeniz gerekiyor. Orada bu bilgileri ister. Sonrası için Türk Telekom'un sizi aramasını bekleyin.

Türk Telekom'a Netspeed Online işlemler üzerinden alacağınız xDSL numarasını alıp Türk Telekom'a söyleyeceksiniz. Online başvuru yapıyorsanız geçiş talebi üzerinden ilerlemeniz gerekiyor. Orada bu bilgileri ister. Sonrası için Türk Telekom'un sizi aramasını bekleyin.
Online başvuru yapıyorum xdsl dediğiniz devre numarası oluyor sanırım onu sormadı online başvuruda aradıklarında bu bilgiyi ileticem o zaman bugün 1 ile 4 arası arayacaklarmış sms geldi demnin.

Geçiş işlemlerim tamamlandı 3 4 saat içinde aktifleşti Türk Telekom aboneliğim.
Dediğiniz gibi olmuyormuş port değişiyormuş eskisini de kendim iptal etmem gerekiyormuş. Netspeed'in müşteri hizmetlerini arayarak halletim.
Kadının ısrarla beni iptalden vazgeçirmeye çalışmasıda sinir bozucuydu 10 sefer tekrarladım iptal etmek istiyorum lafını.
İlk başta arıza kaydı oluşturun halledelim müdahale edelim dedi, yok dedim iptal edin sonra dedi 1 ay donduralım belki başka bir sorun vardır yeni geçtiğiniz hattada sorun olur dedi, yok dedim iptal edin 1 ay ücretsiz kullanım hakkı verelim size sonra tekrar bir karar verin dedi, problemlerinizi çözmeye çalışalım bu süe zarfında dedi, çok kez denediniz çözemediniz dedim, başka firmaya geçiceksiniz bir sürü masraf yapacaksınız bir sürü başvuru süreciyle uğraşacaksınız ve pahalı olacak dedi, dedim Online başvurumu yaptım bile çok kolay oldu pek uğraşmadım pahalıda olmadı geçiş yaptığım firmada daha uygun ve daha iyi performans alabileceğim bir firma dedim, en sonunda pes etti iptal formunu yolladı çıktısını alıp formu doldurun imzalayıp fotoğrafını Online işlemlere yükleyin dedi tamam dedim kapattım erkek müşteri temsilcisi olsa bu kadar inatla caydırmaya çalışmazdı kesin.

Online başvuru yapıyorum xDSL dediğiniz devre numarası oluyor sanırım onu sormadı Online başvuruda aradıklarında bu bilgiyi ileteceğim o zaman bugün 1 ile 4 arası arayacaklarmış SMS geldi demnin.

Geçiş işlemlerim tamamlandı 3 4 saat içinde aktifleşti Türk Telekom aboneliğim.
Dediğiniz gibi olmuyormuş port değişiyormuş eskisini de kendim iptal etmem gerekiyormuş. Netspeed'in müşteri hizmetlerini arayarak halletim.
Kadının ısrarla beni iptalden vazgeçirmeye çalışmasıda sinir bozucuydu 10 sefer tekrarladım iptal etmek istiyorum lafını.
İlk başta arıza kaydı oluşturun halledelim müdahale edelim dedi, yok dedim iptal edin sonra dedi 1 ay donduralım belki başka bir sorun vardır yeni geçtiğiniz hattada sorun olur dedi, yok dedim iptal edin 1 ay ücretsiz kullanım hakkı verelim size sonra tekrar bir karar verin dedi, problemlerinizi çözmeye çalışalım bu süe zarfında dedi, çok kez denediniz çözemediniz dedim, başka firmaya geçiceksiniz bir sürü masraf yapacaksınız bir sürü başvuru süreciyle uğraşacaksınız ve pahalı olacak dedi, dedim Online başvurumu yaptım bile çok kolay oldu pek uğraşmadım pahalıda olmadı geçiş yaptığım firmada daha uygun ve daha iyi performans alabileceğim bir firma dedim, en sonunda pes etti iptal formunu yolladı çıktısını alıp formu doldurun imzalayıp fotoğrafını Online işlemlere yükleyin dedi tamam dedim kapattım erkek müşteri temsilcisi olsa bu kadar inatla caydırmaya çalışmazdı kesin.

Port değişikliğinin eksi bir yanını görmedim bu arada onu da eklemek istedim. Ping değerim düştü hızım biraz daha arttı bağlantım daha hızlı ve stabil hat değerlerimdeki dalgalanmada geçti.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı