Yeni SSD'ye mevcut HDD'yi aktarmak

prtstx

Kilopat
Şu anda kullandığım 1 TB'lık HDD'deki verileri (sadece sistemin yüklü olduğu bölümü) yeni aldığım 240 GB'lık SSD'ye nasıl aktarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar bende yakın zamanda ssdye geçicem. Bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
1-Crucial 240GB BX200 ssd ve birde 9.5mm caddy aldım. Eski hdd hitachi marka 500 gb. Ben sadece C: bölümünü (yaklaşık 100 gb) ssdye klonlamak istiyorum. Bunun için neler gerekli. Yani ssd C bölümü hdd D bölümü olacak şekilde kullanabilirmiyim???

SSD ömrü kısa oluyor ona göre düşünüp taşının sonra alın. HDD'nin 2. bir şansı var ama SSD yok. Bir de sakın SSD disk birleştirden asla birleştirme yapmayın Windows 7'de.

SSD ömrü kısa oluyor ona göre düşünüp taşının sonra alın. HDD'nin 2. bir şansı var ama SSD yok. Bir de sakın SSD disk birleştirden asla birleştirme yapmayın Windows 7'de.
SSD ömrü kısa oluyor derken neyi kastettiniz?
Eğer mekanik disklerle kıyaslandığında ömürleri kısa diyorsanız evet haklısınız. Ancak biri 100 yıl gidiyorsa diğeri 60 yıl gidiyordur. Zaman içerisinde performans kaybı yaşıyorlar ancak bunu kullanıcının fark etmesi mümkün değil. Özel programlar bu düşüşü gösterir sadece. Ömrü dolduğu kullanılamaz hale gelen SSD ler ise o zamana ulaşana kadar kullanıcı başka bir daha iyi SSD ye geçmiş olacaktır.

Bu benzetmeniz şunun gibi. Nokia3310 un ömrü Iphone5 ten daha uzun gibi. Özünde doğru. Ancak günümüze uyarlandığında saçma kalıyor.

Öncelikle teşekkürler, rehberi izledim. Ancak temiz bir UEFI kurulum yapmak daha mantıklı gözüküyor şuanda. Yeniden oyunları, programları vs. kurmakla uğraşmak istemediğim için bu yönteme başvuracaktım. Ama 3-4 saatlik bir klonun oluşturulması için bekleyeceğime temiz kurulum yaparım daha kısa sürede işim hallolur. Zaten oyunları vs. yi kurmak en fazla 2 saatimi alır. Zamandan tasarruf edeceğimi düşünürken klon oluşturmak daha çok zaman kaybı yaratıyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı