Öncelikle herkese merhabalar, ben yeni SSD aldım Windows 10 kurulumu hakkında birkaç sorum var.
- Benim sistemimde 1 TB'lık bir HDD bulunmakta, ben bu diski C ve D diskleri şeklinde ikiye bölerek kullanmıştım.(Windows C diskinde kurulu) şimdi yeni bir SSD satın aldım ve Windows'u yeni SSD'ye kurmak istiyorum. Ama bir yandan temiz kurulum yapmak istediğim gibi bir yandan da önemli dosyalarımın gitmesini istemiyorum bu yüzden C diskindeki önemli dosyalarımı D diskime taşıyıp yeni kurulum esnasında C diskini biçimlendirip D diski ile birleştirebilir miyim nasıl birleştirebilirim?(D diskimdeki dosyalarımın silinmesini kurulum esnasında istemiyorum.)
- C diskimde bazı oyunlar mevcut bu oyunları D diskine taşıyıp format sonrası yeni SSD'ye aktarsam herhangi bir problem oluşur mu tekrardan bu oyunları kurmam ya da indirmem gerekir mi?
- D diskinde halihazırda kurulmuş olan program ve oyunlar ben üstte belirttiğim gibi format attıktan sonra sıkıntı çıkarır mı yoksa aynen kullanmaya devam edebilir miyim?
- Son olarak Windows 10 yerine Windows 11 kurmak nasıl olur birçok yerde TPM 1.2 olan sistemlerde oyun ve bazı programlarda sorun çıkarttığı söyleniyor benim sistemimde TPM 1.2 sizce şimdi kurulum yaparken Windows 11 ile kurulum yapmak mı mantıklı yoksa Windows 10 kurup ileride sorunlar çözüldüğü zamanda Windows 11'e yükseltmek daha mı mantıklı?
- Not: Windows 10 ya da 11 kurulumunu Technopat videosuna bakarak yapacağım genel olarak kurulumu biliyorum fakat sadece dosyalarım etkilenir mi onu bilemediğim için soruyorum yardımlarınız için teşekkürler herkese iyi günler.
Son düzenleme: