Yeni SSD'ye Windows 11 kurulursa veriler sıfırlanır mı?

yaruta

Decapat
Daha fazla  
Şu an Windows 10 kullanıyorum ve Windows 11'e geçeceğim. Rehberlerdeki USB ile kurulum adımlarını takip ederek 2. SSD'me Windows 10 kurulu olmayan Windows 11 yüklersem iki SSD'deki veriler de otomatik silinir, bir bakıma formatlanmış olur mu? İstediğim bu yanlış anlaşılmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Windows 10'un kurulu olduğu SSD'yi çıkarırsanız veya devre dışı bırakırsanız, Windows 11 yalnızca yeni SSD'ye kurulacak ve diğer SSD'deki veriler silinmeyecektir. Ancak dikkatli olmanız ve doğru SSD'yi seçmeniz önemlidir.

İki ssddeki bilgilerin de silinmesini istiyorsam ikisi takılı şekilde doğru ssdyi seçerek işlemi yapmam yeterli midir hocam ? Hem soruyu hem bu cevabı baya kırık bi türkçeyle yazdım anlaşılmıyorsa kusura bakmayın.
Eğer Windows 10'un kurulu olduğu SSD'yi çıkarırsanız veya devre dışı bırakırsanız, Windows 11 yalnızca yeni SSD'ye kurulacak ve diğer SSD'deki veriler silinmeyecektir. Ancak dikkatli olmanız ve doğru SSD'yi seçmeniz önemlidir.

İki SSD'deki bilgilerin de silinmesini istiyorsam ikisi takılı şekilde doğru SSD'yi seçerek işlemi yapmam yeterli midir hocam? Hem soruyu hem bu cevabı bayağı kırık bir türkçeyle yazdım anlaşılmıyorsa kusura bakmayın.

İki SSD'niz de takılıysa, kurulum ekranında doğru SSD'yi seçmeniz önemli. Yalnızca seçtiğiniz SSD'yi formatlayıp üzerine Windows 11'i kurabilirsiniz. Eğer her iki SSD'deki verilerin de silinmesini istiyorsanız, her iki diski de formatlayarak işlemi yapabilirsiniz. Bunun için, kurulum sırasında her iki SSD'yi de formatlama seçeneğini kullanmanız gerekebilir. Bu işlem, her iki SSD'deki tüm verileri siler. Kısacası evet.

İki SSD'niz de takılıysa, kurulum ekranında doğru SSD'yi seçmeniz önemli. Yalnızca seçtiğiniz SSD'yi formatlayıp üzerine Windows 11'i kurabilirsiniz. Eğer her iki SSD'deki verilerin de silinmesini istiyorsanız, her iki diski de formatlayarak işlemi yapabilirsiniz. Bunun için, kurulum sırasında her iki SSD'yi de formatlama seçeneğini kullanmanız gerekebilir. Bu işlem, her iki SSD'deki tüm verileri siler. Kısacası evet.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı