Çözüldü Yeni SSD'ye Windows'u aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ecmel

Megapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
3
Daha fazla  
Meslek
Front-End Developer
Arkadaşlar, yarın yeni bir SSD alacağım. Şu anda bir 500 GB HDD diskim bulunmakta ve disk iki parça. Benim istediğim hiçbir dosyamı kaybetmeden SSD'ye Windows kurmak ve HDD'de olan Windows'un iptal olup normal bir disk görevi görmesini sağlamak. SSD'yi alınca BIOS'tan tanıtıp direkt SSD'ye format atarsam istediğim şekilde olur mu? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Format atacağım zaten ondan dolayı sorun yokta. Anladığım kadarıyla şu şekilde yapmam lazım.
1-HDD'yi çıkart, SSD'yi bilgisayara bağla.
2-SSD'ye format atarak işletim sistemini yükle.
3-Format bitince ve SSD'de işletim sistemi oluşturulunca HDD'yi bilgisayar'a bağla.
4-HDD'yi bağladıktan sonra içindeki Windows klasörünü sil.
5-Bitir.

Bu şekilde sanırım istediğiniz şey yanlış veya eksik bir yer varsa bildirirseniz sevinirim.
Bu işini fazlasıyla görecektir güzel kardeşim. 😇

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim dediğim şekilde bir şey yaparsam olabilir mi bunu da cevaplarsanız sevinirim.

Önemli dosyalarınızı D diskine yedekle. SSD yi tak ve Windows u kur. Diğer Disk deki Windows bölümünü silebilirsin yada daha sonra da silebilirsin.
Çoğu yedeğim D diskinde zaten fakat C diskinde de bazı verilerim var gerekli onları yedeklemem de sorun yok fakat direkt hiçbir sıfırlama yapmadan bir taşıma yapmam dediğim yöntem ile mümkün mü?
HDD’nin bağlantısını sökün, ardından SSD’yi bağlayıp temiz kurulum yapın daha iyi olur. Kurulum sonrası HDD’yi bağlayıp biçimlendirebilirsiniz.
Temiz kurulum ile ilgili bir sorunum yok amacım şuan ki C diskindeki verilerin de aynı şekilde kalmasını sağlamak.

Çoğu yedeğim D diskinde zaten fakat C diskinde de bazı verilerim var gerekli onları yedeklemem de sorun yok fakat direkt hiçbir sıfırlama yapmadan bir taşıma yapmam dediğim yöntem ile mümkün mü?
Ben klonlamanı tavsiye etmiyorum. En güzeli temiz kurulum yapmak ama sen bilirsin. Yukarıda arkadaşın videosu yardımcı olacaktır.

Önemli dosyalarınızı D diskine yedekle. SSD'yi tak ve Windows'u kur. Diğer Diskdeki Windows bölümünü silebilirsin ya da daha sonra da silebilirsin.

İçinde Windows kurulu olan HDD'yi depolama amacıyla kullanmak pek mantıklı değil. Arkadaşın dediği gibi D diskine aktarıp C'yi silmek gayet mantıklı bir çözüm.

Peki dediğiniz gibi yapacağım. C diskindeki verileri yedekleyip. C diskini format sırasında biçimlendirip formatı SSD'ye atacağım. Daha önceden böyle bir format atmamıştım da çok zor olmasa gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı