Yeni taşınılan dairede fiber kutusu var ama fiber altyapı yok

Bunun çalışma prensibi kısaca mahallelerde ki beyaz büyük dolaplarla aynı.

Cihaza fiber kablo geliyor ama dairenize çıkışı bakır kablolar ile oluyor. Yani maksimum 100 mb alabilirsin bunda. Cihazdan çıkıp üstte ki gri kutuya giden bakır kabloya bakarsan anlarsın zaten onu açarsan içinde bakır deryası vardır görürsün. Kablo 100'lüğe benziyor 10 tane bu cihazın kartlarının çıkışı olur 10 tane de binanızın bakır tesisatı olur muhtemelen.

Teşekkür ederim detaylı açıklaman için, gerçekten çok açıklayıcı oldu. En azından hız kaybının düşük olacağını öğrenmek bir nebze de olsa içimi rahatlattı.

FTTH dönüşümünün zorluğunu ve PON-AON farkını anlamış oldum, artık BTK ve LinkedIn'den çok fazla bir şey beklememek gerektiğini anladım.

Peki, ping süreleri ve performans açısından önerdiğiniz bir VDSL modem var mı? Düşük gecikme ve stabil hız önceliğim olurdu. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Rica ederim.
Ben şu an FTTH altyapıda TT'nin kendi verdiği ZTE markasının ZXHN H298A model routerını kullanıyorum ve diğer cihazlar (başkaca routerlar veya VDSL modemler) hakkında pek bilgim yok. Ama gördüğüm kadarıyla Keenetic markası beğeniliyor tutuyor piyasada.
İsterseniz modem tavsiyesi istediğiniz başka bir konu açıp sorabilirsiniz. Kullanan/bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…