Bir kaç yerde görmüştüm. 128 GB veya 240 GB SSD takıp yanına HDD takan arkadaşlar vardı. Benim sorum şu: Bir sistem toplayacağım fakat dosya aktarımı hızlı olsun istiyorum. HDD kullanıp yanında SSD'nin gücünden yararlanabilir miyim ? Yoksa SSD yükseltip sistemi SSD mi kurmaliyim ?
Sistemi, sık kullandığınız programları ve oyunları (GTA V gibi SSD'ye kurulmadan açılışta çok bekleten oyunları) SSD'ye kurup, HDD'yi film, müzik, fotoğraf arşivi gibi veya geri kalan oyunlar için kullanmanızı öneririm.
Yeni sistemde bunu kullanabilirsin ST1000DX002. Daha yeni çıktı ve SSHD olarak geçiyor yani HDD boyutunda, SSD'ye yakın performansta bir masaüstü diski.
son bir şey daha sorucam HDD ile ssd aynı anda kullanırken Dosya aktarımını ssd ye göre mi yapıcak yoksa hdd ye göremi yani oyunlara hızlı girmek ve dosya aktarımım hızlı olsun istiyorum çözüm nedir ? sistemi ssd ye kurarsam olurmu ?
Sistemi hangisine kurduysan SSD üzerinde kopyalama yazma işlemi yaparsan SSD'ye göre hızı kullanır. SSD'ye kurup HDD'ye atarsan HDD hızında yazar. HDD'ye kurarsan sistemi tam zıttı.
son bir şey daha sorucam HDD ile ssd aynı anda kullanırken Dosya aktarımını ssd ye göre mi yapıcak yoksa hdd ye göremi yani oyunlara hızlı girmek ve dosya aktarımım hızlı olsun istiyorum çözüm nedir ? sistemi ssd ye kurarsam olurmu ?
Dosya aktarımından kastınız bir Flash Diske kopyalamaksa ve eğer kopyalacağınız dosya SSD içindeyse çok hızlı aktaracaktır. Ancak oyunu hızlı açmak istiyorsanız SSD ye kurmanız gerek. Bunun için yüksek kapasite bir SSD gerekir. Ama SSD + HDD yeterince işinizi görecektir.
Sistemi hangisine kurduysan SSD üzerinde kopyalama yazma işlemi yaparsan SSD'ye göre hızı kullanır. SSD'ye kurup HDD'ye atarsan HDD hızında yazar. HDD'ye kurarsan sistemi tam zıttı.